Start Gids
Image default
Auto's en Motoren

Zó betaal je zo min mogelijk voor jouw autoverzekering

Het leven is een aaneenschakeling van gebeurtenissen, verplichtingen, mooie momenten en minder mooie momenten. Eén van de verplichtingen waar veel mensen mee te maken hebben, is met het verzekering van de auto. Dit is ook een minder mooi moment, aangezien dit maandelijks een behoorlijk bedrag kost.

Wil jij graag besparen op jouw autoverzekering? Dat is mogelijk! Je hebt de keus uit tal van autoverzekeringen, waardoor je een prima vergelijking kunt maken. Na jouw vergelijking kun je vervolgens de knoop doorhakken. Indien je de juiste knoop door weet te hakken, bespaar je moeiteloos een paar tientjes per maand. Dat is toch mooi meegenomen, niet waar?

Kies voor een WA autoverzekering

Wil je echt zo min mogelijk voor jouw autoverzekering betalen? Dan kies je voor een WA autoverzekering. Dit is de meest basic autoverzekering; dit zie je terug in de dekking, maar ook in het kostenplaatje. Voor een dergelijke autoverzekering betaal je relatief gezien echt weinig geld.

Heb je een relatief nieuwe auto? Dan is het niet verstandig om voor een WA autoverzekering te kiezen. In dat geval kies je beter voor een WA beperkt- of WA volledig casco autoverzekering.

Kies niet voor aanvullende verzekeringen

Ook is het mogelijk om aanvullende verzekeringen toe te voegen. Als je het zo voordelig mogelijk voor jezelf wilt houden, kies je daar echter juist niet voor. Door géén aanvullende verzekeringen toe te voegen, weet je het maandtarief relatief laag te houden.

Maak een goede vergelijking

Tevens is het goed om te weten dat je uit veel verzekeringsmaatschappijen kunt kiezen. Elke verzekeringsmaatschappij hanteert hierbij haar eigen tarieven; een goede vergelijking maken is dan ook cruciaal. Door deze vergelijking te maken, kun je uiteindelijk kiezen voor een goedkope autoverzekering. Een autoverzekering waar je veel profijt van hebt, maar waar je niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen.

Durf over te stappen

De prijzen van de autoverzekeringen variëren voortdurend. Mede daarom is het interessant om met enige regelmaat over te stappen. Daarbij geniet je mogelijk ook nog van aanbiedingen van verzekeringsmaatschappijen. Voor hen is het zaak om zoveel mogelijk auto’s in hun ‘wagenpark’ te krijgen. De ervaring leert dat ze hier hoge kortingen voor over hebben!