Start Gids
Image default
Auto's en Motoren

Waar laat ik een achteruitrijcamera aansluiten?

Wanneer je elk jaar op vakantie gaat met een camper, caravan of boot, zal je waarschijnlijk weten hoe lastig het soms kan zijn om hiermee te moeten parkeren. Vaak is er geen groot genoege parkeerplaats beschikbaar, waardoor je op een creatieve manier moet parkeren. Met een caravan of boot achter de auto heb je echter meestal slecht zicht op wat er rondom het voertuig gebeurt. Veel mensen laten daarom een achteruitrijcamera aansluiten.

 

Zelf aansluiten

Er zijn verschillende varianten achteruitrijcamera’s te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld specifieke versies voor auto’s met een caravan, maar ook eentje die is geschikt voor campers of gewone personenauto’s. Als we kijken naar een achteruitrijcamera aansluiten, kun je dit prima zelf doen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de binnenspiegel en de kentekenplaathouder. Verder kun je het beste een camera plaatsen aan de zijkant en de voorkant van het voertuig, omdat hier de dode hoeken zitten.

 

Ga voor een draadloos model!

Tegenwoordig zijn er draadloze achteruitrijcamera’s te verkrijgen. Zulke systemen werken aan de hand van een digitale zender en een ontvanger. De zender wordt in dit geval achterop het voertuig geplaatst, bijvoorbeeld op de kentekenplaathouder of op de achterbumper. Je wil de achteruitrijcamera het liefst zo hoog mogelijk plaatsen, zodat je een zo groot mogelijk gebied kunt zien op het scherm. Zo weet je zeker dat je geen obstakels als een paaltje kunt missen tijdens het inparkeren.