Start Gids
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij het kopen van een airco slaapkamer?

Wat u moet zoeken in een airconditioner

Stijl

Een van de eerste dingen die u zult willen overwegen is de stijl van de airconditioner die het beste werkt voor jou. Er zijn verschillende opties beschikbaar, en ze variëren sterk in termen van kosten, capaciteit, en installatie-eisen.

Twee van de meest voorkomende opties voor occasionele gebruikers zijn draagbare airconditioners en raamairco’s. Beide opties zijn vrij goedkoop en kunnen gemakkelijk zonder professionele hulp worden geïnstalleerd. Het nadeel van deze opties is echter dat ze meestal slechts krachtig genoeg zijn om één kamer tegelijk te koelen, wat betekent dat u meerdere units nodig hebt als u in uw hele huis airconditioning wilt.

Een andere optie is een door de muur of ingebouwde airconditioner, wat een permanente stijl is. Deze modellen worden geïnstalleerd in een “huls” in een buitenmuur van uw huis-ideaal als uw kamer geen aanvaardbaar raam heeft. Zoals u misschien al geraden heeft, vereist deze stijl van airconditioner een complexere initiële installatie, aangezien u professionele hulp nodig heeft om een gat van de juiste grootte in de muur te maken.

Voor een meer uitgebreide airconditioning kunt u een kanaalloos mini-split systeem overwegen. Dit type airconditioner heeft de laatste tijd aan populariteit gewonnen, omdat het een goed permanent alternatief is voor woningen zonder centrale HVAC. Zoals de naam al aangeeft, zijn er geen leidingen nodig en deze units zijn meestal krachtiger dan raamunits. Minisplitsystemen zijn echter ook vrij duur en complex om te installeren.

Ten slotte zijn er centrale luchtsystemen, die kanalen door uw hele huis vereisen. Deze systemen zijn het duurst en het ingewikkeldst om te installeren en komen daarom meestal voor bij nieuwbouw.

Grootte van de unit

Als u voor een raam- of muurapparaat kiest, meet u de hoogte en breedte van de opening om er zeker van te zijn dat u een geschikt apparaat kiest. Het is ook nuttig om het gewicht van de unit in overweging te nemen, aangezien dit zal bepalen of u hulp nodig hebt bij het verplaatsen en installeren ervan.

Geluidsniveau

Als u van plan bent uw airconditioner in uw slaapkamer of woonkamer te gebruiken, kunt u zich zorgen maken over hoeveel geluid hij produceert. Het geluidsniveau van apparaten wordt meestal gemeten in decibels, maar omdat we deze meting in ons dagelijks leven niet gebruiken, weten de meeste mensen niet hoe “40 decibels” klinken. Dit kan het moeilijk maken om de beste optie voor uw behoeften te kiezen.

In het algemeen werkt een standaard airconditioner tussen de 40 en 60 decibel. Ter vergelijking: tv’s werken meestal rond 60 decibel, en normaal praten valt tussen 40 en 60 decibel. Dus als u een airconditioner koopt die op 60 decibel werkt, kan dat uw gesprekken of tv-programma’s verstoren. De stilste airconditioners die er zijn, werken op ongeveer 35 tot 40 decibel, en hun geluidsniveau wordt vergeleken met dat van een bureauventilator. 

De beste airconditioners voor de slaapkamer vergelijken? Kijk dan op slaapwijsheid.nl.

https://slaapwijsheid.nl/