Start Gids
Image default
Auto's en Motoren

Je rijbewijs halen vóór je 18e

Het in bezit hebben van het gewilde roze bewijs heeft een hoop voordelen. Zo heb je als je nog geen 18 bent, toch net iets meer vrije tijd dan anderen. Studenten zijn immers gedurende hun studiejaar veel drukker dan scholieren die op de middelbare school zitten. Er valt daarom heel wat voor te zeggen als je je rijbewijs eerder wilt halen. Studenten zijn over het algemeen meer bezig met alles te doen wat God verboden heeft en hebben genoeg prikkels wat betreft hun tentamens en scriptie. Autorijlessen zijn dan geen welkome aanvulling op zowel hun agenda als de portemonnee (die vaker leeg is dan vol als je student bent).

De eerste kilometers tellen

Iedereen die zijn rijbewijs heeft weten te behalen, kent het wel: je allereerste autorijles. Super spannend en (als je geluk hebt) toch ook erg leuk. Eindelijk mag je kilometers maken. Wel met een vakbekwame rijinstructeur er naast uiteraard. Althans, dat hoop je dan. Voor jouw allereerste kilometers ooit, kies je het liefst een goede en fijne rijschool. Die keuze is niet makkelijk en het is daarom sterk aan te bevelen om goed op onderzoek uit te gaan. Rijschool Hilvarenbeek bijvoorbeeld, heeft een uiteenlopend aanbod aan lessen en zelfs volledige pakketten. Je kunt altijd contact opnemen om meer informatie op te vragen.

Je rijbewijs binnen en dan?

Je hebt met succes je theorie-examen en rijexamen af weten te leggen en het moment is aangebroken dat je je kunt melden bij je gemeente, mét die dodelijk saaie pasfoto en uiteraard een voldoende gevulde portemonnee. Veel ouders willen vaak hun auto even uitlenen, zodat je je eerste kilometers kunt maken in je eentje, zonder een in je nek hijgende rijinstructeur. Al kunnen overbezorgde moeders of vaders ook de druk flink opvoeren als ze naast je zitten. Sleur je vriend of vriendin gezellig mee en ga vooral de weg op om ervaring op te doen in het verkeer! Sommige rijscholen, zoals rijschool Hilvarenbeek, bieden vaak ook opfrislessen aan voor degenen onder ons die wel een rijbewijs hebben, maar iets meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken.

https://web-wings.nl/