Start Gids
Image default
Woning en Tuin

De meerwaarde van een mooi huiscijfer

De meerwaarde van een mooi huiscijfer

Elk huis heeft een cijfer, het huisnummer noemt men het ook wel. Een huiscijfer is misschien niet iets waar je bij stilstaat, echter kan een mooi huiscijfer best leuk zijn. Natuurlijk komt er wel een beetje bijgeloof bij kijken, maar zeg eerlijk niemand houdt van het nummer 13.

Het is belangrijk om een mooi huisnummer te hebben die past bij je woning. Maar wist je dat elk huisnummer ook zijn eigen betekenis heeft? Hier vind je een overzicht van de betekenis van bepaalde cijfers. Staat jouw huisnummer erbij?

De mooie cijfers

Misschien wel een van de mooiste huiscijfers is 1. Het is het eerste huis, staat in hoog aanzien en veel belangrijke personen gebruiken dit graag, denk aan de koninklijke familie met rekeningnummer 1. Variaties zijn ook prachtig, denk aan 11 of 111.

Het huiscijfer 7

De ultieme tegenhanger van 13 is misschien wel 7. Er zijn zeven dagen in de week, en de creatie was volmaakt op de zevende dag. Zeven is mede daarom een getal waar volmaaktheid en geluk mee komt. Als je huiscijfer 7 is kun je oprecht blij zijn. Combinaties zoals 77 en 777 (het getal van God) zijn natuurlijk ook geweldig.

Het huiscijfer twee

Huisnummer 2 en 22 zijn ook altijd positief. De twee staat voor samen, niet alleen en men ziet het daarom als een harmonisch getal, naast 22 is natuurlijk 222 ook erg leuk.

Het huiscijfer acht

Het huiscijfer acht is natuurlijk ook een geweldig huiscijfer, draai de acht een slag en je krijgt het symbool van het oneindige het lemniscaat. Dit is vooral leuk als je werkelijk je ideale woning gevonden hebt, je kan er dan voor altijd wonen is het idee. Dit kan de acht ook een negative weerklank geven gezien het ook gezien kan worden als het laatste huis, dat wil zeggen het huis waar je komt te overlijden.

De cijfers die je niet zou moeten willen

Zoals we in onze eerste alinea al aangaven, nummer 13 zien we liever niet en al helemaal niet op vrijdagen. Andere ongelukkige cijfers zijn:

  • 4
  • 9
  • 14
  • 17
  • 18
  • 666

Om kort in te gaan op waarom deze huiscijfers niet fijn zijn, het merendeel verwijst in het Japans, Chinees of Latijn naar de dood. De laatste twee 18 en 666 verwijzen naar de satan, duivel, slechtheid. Dit is natuurlijk 666 en in mindere maat ook 999. Achttien, een leeftijd die we als kind zo graag wilde hebben verwijst naar 1=A 8=H en dat verwijst niet naar de supermarkt maar naar de man die Europa de Tweede Wereldoorlog in stortte.