Start Gids
Image default
Zakelijk

Wat is Tig-lassen?

Bij het TIG-lasproces wordt er warmte verkregen door een plasmaboog te trekken tussen het object en een wolfraam. TIG behoort tot de elektrisch booglassen categorie. De afkorting TIG staat voor Tungsten Inert Gas en dankt zijn naam aan het Engelse woord tungsten dat wolfraam betekent. Tig lassen vergt vele jaren ervaring. Als er op hoge temperaturen gelast moet worden dan wordt deze manier van lassen vaak toegepast. Bij het lassen wordt er gebruik gemaakt van een elektrode die niet afsmelt. Tijdens het lassen moet het smeltbad goed in de gaten worden gehouden en handmatig toevoegmateriaal aangebracht worden. Het is een tijdrovend proces maar in de handen van een ervaren lasser kan er een kwalitatief hoge las worden gelegd.  

Kwaliteitsgarantie van TIG lassen    

 Vanwege het feit dat las toevoeging materiaal handmatig wordt toegevoegd kan er een hoge laskwaliteit gegarandeerd worden. De kwaliteit van het lassen is desondanks afhankelijk van de lasser zelf. Een vaardige lasser kan goede kwaliteit leveren, maar is iets dat jarenlang ervaring vereist. Onze vakmensen hebben veel ervaring deze vorm van lassen en zijn hierin gecertificeerd zodat ze u kunnen helpen met uw projecten.

Heeft u een project in gedachten? Wij kunnen uw advies geven, maar ook al het laswerk uit handen nemen. Bent u nu benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Graag plannen we een kennismakingsgesprek met u in!