Start Gids
Image default
Vakantie

Beleef een geweldige tijd in Bretagne

Duitsland en Frankrijk zijn wel de topbestemmingen voor Nederlanders vooral als je kinderen hebt. Regio’s zoals Île de France en Bretagne zijn erg populair vanwege de mooie plekken waar je een week of meer kan bevinden. Bretagne bijvoorbeeld is een van de meest bezochte regio’s door de Franse, maar ook door Nederlanders. Dus als je je in Bretagne bevindt en je hoort Nederlands dan hoef je niet vreemd op te kijken. En ja hoor, je bent nog steeds in Frankrijk. Bretagne staat bekend om zijn oude legendes, de kustlijn en stranden. Kortom genoeg te doen!

Ga voor een vakantiehuis in Bretagne

Een geschikte vakantiehuis Bretagne met kinderen huren doe je gemakkelijk en snel op de website. Bretagne biedt een heleboel mogelijkheden aan uitstapjes die makkelijk te bereiken zijn vanuit je vakantiehuis in Bretagne. Een plek die je kan bezoeken is bijvoorbeeld de Roze Granietkust. Dit is een rotsachtig landschap van meer dan 300 miljoen jaar oud! Het landschap heeft zijn naam te danken aan zijn roodachtige gloed. Een andere plek die je zeker moet bezichtigen is de baai van Mont Saint-Michel. Dit is een geloofsberg die tijdens de middeleeuwen bezocht werd door pelgrims.

Keltische cultuur levend in Bretagne

Als je denkt aan de Keltische cultuur dan denk je aan de middeleeuwen, maar wist je dat de resten van de Keltische cultuur nog steeds levend is in Bretagne? Dit kun je terug zien in de Bretonse taal, maar ook in andere gebruiken zoals muziek en kleding. In de zomermaanden zijn er veel festivals, dus genoeg reden om Bretagne te bezoeken!