Start Gids
Image default
Vakantie

Een luxe kampeervakantie in Overijssel

Lekker een weekendje of een weekje er tussenuit om de batterij weer op te laden? Dan is een verblijf op de camping in Overijssel een goed plan. Maar dan wel een camping waar je kunt kamperen in luxe. Want er valt in de omgeving zoveel te doen en te zien, dat je een thuisbasis nodig hebt waar je helemaal tot rust kunt komen.

Geniet van de natuur in Overijssel

Vanaf de camping in Overijssel ben je zó  in de natuur. Bij sommige campings is die natuur je achtertuin.

Overijssel kent een aantal belangrijke natuurgebieden. De Sallandse Heuvelrug verrast je met routes waarin heide en bossen elkaar afwisselen en je op de meest onverwachte momenten kunt genieten van een geweldig vergezicht. Nationaal Park Weerribben-Wieden is een heel ander gebied. Dit gebied verken je het beste vanuit de kano.

Pure romantiek

Denk je aan romantiek, dan komt Venetië al snel in gedachten. En dan vooral die grachten, waar je zo heerlijk met een gondel over kunt varen. Iets dichterbij kun je diezelfde romantiek ervaren in Giethoorn, het Venetië van het Noorden.

Historische Hanzesteden

In Overijssel is een groot aantal historische dorpen en steden. Wist je dat er in Overijssel negen verschillende Hanzesteden zijn? Dit is waar in vroeger tijden het grote geld zat. Dat zie je nog steeds trug in de sfeervolle straatjes, waar je de ene na de andere prachtige gevel tegenkomt.

Kastelen

Duiken we nog wat verder de geschiedenis in, dan komen we in de tijd der ridders en kastelen. Hoewel ridders inmiddels zeldzaam zijn in Overijssel, kun je vanaf je camping in alle richtingen kastelen en oude landgoederen vinden. Het gaat je niet lukken ze allemaal te bezoeken, je zult een keuze moeten maken. Vooral Landgoed Twickel in Delden en Kasteel Rechteren (Dalfsen) zijn erg geliefd. Wil je een extraatje? Ga dan naar Heino voor een bezoek aan Kasteel Nijenhuis. De bijbehorende beeldentuin trekt bezoekers van heinde en verre.

Bijkomen voor de volgende verkenningstocht

Overijssel heeft zoveel te bieden, dat je ’s avonds gegarandeerd moe terugkomt op de camping. Een stevige maaltijd en een goede nachtrust zijn dan precies wat je nodig hebt. Omdat we op www.glampings.nl alleen campings selecteren waar je kunt glampen, zit het wat dat betreft wel goed. Elke luxe kampeeraccommodatie heeft namelijk heerlijke bedden én een eigen keukentje. Daardoor ben je de volgende ochtend weer fris en klaar om nog meer te zien van wat Overijssel zo een geweldige plek voor een korte break maakt.

Toe aan wat anders? Boek dan vandaag je verblijf in Overijssel.