Start Gids
Image default
Bedrijven

Een goedkope en milieubewuste oplossing

Terras koelers heb je in vele soorten en maten. Elk jaar wordt er gewerkt aan verbetering en goedkopere oplossingen. Inmiddels zijn er ook mooie milieubewuste oplossingen op de markt. Eén daarvan is de ventilator koeling dat werkt op een mooie ingenieuze manier. Dit zorgt niet alleen dat het milieubewuster is, maar ook dat het goedkoper is en beter voor de portemonnee. Uiteindelijk gaat het bij een bedrijf uiteraard om de eindrekening, en hierbij willen we deze graag zo laag mogelijk houden.

Koele lucht door verdamping van water

Met deze ventilator van Portacool wordt koele lucht gecreëerd door verdamping van water. Hierbij wordt de warme droge lucht in de directe omgeving aangezogen door de ventilator. Deze warme lucht gaat door een koelmembraan wat constant vochtig is. Wanneer de warme lucht het koelmembraan aanraakt onttrekt het membraan energie uit deze warme lucht. Hierdoor zal de lucht verkoelen wat vervolgens de ruimte ingeblazen wordt. Hierdoor zal de temperatuur dalen en wordt het een stuk aangenamer. Zo gebruikt deze ventilator koeler voornamelijk de elementen wat de natuur ons al geeft. Dit helpt de kosten drukken omdat er minder stroom wordt gebruikt dan bij andere reguliere koelingen.

Voordelen door mobiliteit

Deze ventilator koeler  wordt niet ergens gemonteerd in het gebouw maar is mobiel. Nu kun je de ventilator koeling plaatsen waar deze het hardste nodig is. Zo wordt die multifunctioneel en kun je hem op elke plaats inzetten waar die nodig is. Bijvoorbeeld op het terras, een festival, congres of een evenement. Het zal er op elke plaats goed zijn werk doen om het voor alle gasten aangenamer te maken. En als gastronoom is dit natuurlijk waar je naar kijkt, dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Hierdoor zullen gasten langer blijven zitten en vaker terug komen. En dat is uiteraard waar je het voor doet.

https://duravert-portacool.com/ventilator-koeling/