Start Gids
Image default
Zakelijk

Alibaba

In het westen zijn we allemaal bekend met de online veilingsite EBay maar in het oosten van de wereld is een heel andere site razend populair. Alibaba is een groot internetbedrijf uit China en heeft een gelijkwaardig business model als EBay. Een tijdje terug heeft Alibaba de gang naar de westerse beurs gemaakt maar ondertussen heeft het ook te maken met hele andere problemen.

Het grootste probleem waar het Chinese bedrijf mee te maken heeft is het feit dat er op de site heel veel imitatie producten worden verkocht. Je kent het wel die verschrikkelijke neppe Gucci tassen en andere namaak producten. De grote merken zijn het echter zat dat Alibaba hier niks aandoet en dreigen echt met rechtszaken als er niet snel verandering hierin gaat komen. Daarom is Alibaba een samenwerking aangegaan met het Israëlisch bedrijf Visualead. Dit bedrijf is gespecialiseerd in beveiliging van producten en werkt heel veel met QR codes die gefabriceerd worden met behulp van een QR code printer. Voortaan zullen producten die worden besteld op Alibaba worden voorzien van een speciale QR-code en hierdoor kan gezien worden of het om een namaak product gaat of om een origineel exemplaar.

De QR codes gefabriceerd door het Israelische bedrijf zijn overigens aparte codes. Het zijn niet de gebruikelijke zwart witte codes maar aparte QR codes met kleuren en logo’s. De reden hierachter is dat deze beter te beveiligen is dan de originele QR codes. De nieuwe, beter beveiligde, QR code is een weer een verbetering in de printwereld. In de printwereld volgen de laatste jaren toch al innovaties elkaar op. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de waanzinnige 3D printer of de Hot Foil printerdie in de industriële branche voor vele nieuwe mogelijkheden heeft gezorgd.

Alibaba hoopt in ieder geval dat de nieuwe QR code ervoor gaat zorgen dat de verkoop van imitatieproducten gaat stoppen!

http://www.kba-metronic.com/nl/