Start Gids
Image default
Sport

Thuis aan krachttraining doen? Zo regel je dat

Steeds meer mensen doen thuis aan een vorm van krachttraining. Men tovert thuis een kamer, zolder of de garage om tot een sportkamer. Dat krachttraining thuis aan populariteit groeit is niet heel gek. Men heeft het tegenwoordig steeds drukker. Naast werk, kinderen en alle sociale verplichtingen blijft er bij sommigen weinig tijd over voor sport. Sterker nog, niet alleen weinig tijd maar vaak ook net iets te weinig discipline.

Door thuis te sporten haal je de sportschool naar huis. Dit heeft twee grote voordelen. Je bent sneller geneigd om te gaan sporten. Het aantal mogelijke excuusjes om niet te gaan sporten neemt af. Je kunt nu niet meer tegen jezelf zeggen dat het buiten regent. Ook kun je niet meer tegen jezelf zeggen dat je te weinig tijd hebt. Een sneller workout kun je al doen in 20 minuten. Iedereen heeft wel 20 minuten over in een dag. Kortom, het is niet raar dat steeds meer mensen thuis aan krachttraining doen.

Het aanschaffen van krachttraining apparatuur voor thuis

Vanwege de groeiende populariteit groeit ook het aanbod van een krachttraining apparaat voor thuis. Dit betekent dat je tegenwoordig een groot aanbod aan betaalbaar materiaal hebt. Met betaalbaar materiaal wordt bedoeld dat je geen duizenden euro’s kwijt bent voor een squatrek. Uiteraard hoeft dit ook niet. Een squatrek in de sportschool wordt misschien wel elke dag 10 uur per dag gebruikt. Als je 5 dagen per week een uur sport dan wordt je squatrek 10 uur per 2 weken gebruikt. Krachttraining apparaten voor thuis hoeven dus niet van professionele kwaliteit te zijn. Hierdoor kan men apparatuur fabriceren die ook nog eens betaalbaar is.

Alvorens je apparatuur gaat aanschaffen zul je twee dingen moeten doen. Dat je het bepalen van je budget en bepalen hoe jij optimaal gebruik gaat maken van de ruimte.

Optimaal gebruik maken van de ruimte binnen je budget

Bij het inrichten van een sportkamer zijn budget en ruimte vaak de beperkende factoren. Als je thuis aan krachttraining doet is het belangrijk dat je elke spiergroep kunt trainen. Je wilt niet die gast zijn die eruit ziet als die ene leg day skipper of die back day skipper.

Kortom, met de apparaten die je aanschaf zul je veelzijdig moeten kunnen trainen. Dit kun je doen door multifunctionele apparatuur aan te schaffen en door slim te combineren. Slim combineren doe je bijvoorbeeld met een verstelbare trainingsbank en een squatrek. Hiermee kun je squatten, bankdrukken en shoulder press doen. Dit zijn al drie spiergroepen. Haal de halterstang uit het squatrek en je kunt deadliften, bicep curls doen, military press enzovoorts. Kortom, met de juiste materialen kun je op een kleine ruimte veelzijdig trainen.

Op de website van fitnesstoestel kopen kun je vinden met welke krachttraining apparaten voor thuis jij de perfecte homegym inricht.