Start Gids
Image default
Mode en Kleding

Waarom je beter 2 goede, dan 10 minder goede bh’s kunt hebben

Waarom je beter 2 goede, dan 10 minder goede bh’s kunt hebben

Net als met schoenen, kun je ook met bh’s beter kiezen voor twee kwalitatief goede bh’s dan dat jij je hele kledingkast vol hebt liggen met allerlei verschillende varianten. Allereerst is de kans vrij groot dat je er van al die verschillende bh’s vaak maar een aantal echt draagt en anderzijds is het niet bevorderlijk voor de ondersteuning van je borsten. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat de aanschaf van een goede bh misschien een stukje lastiger is dan voor een mooi t-shirt, hebben we een aantal redenen voor je, waarom een goede bh een absolute must is voor iedere vrouw.

De juiste ondersteuning zorgt voor comfort

Wanneer je de hele dag in de weer bent, is er niet zo vervelend als kleding waarin jij je niet comfortabel voelt. Dit kan zijn omdat het gewoon niet prettig zit of omdat het te strak zit. Dit geldt ook voor het dragen van een bh. Een goedkope bh heeft vaak niet de afwerking die je wel graag wenst. Dit zorgt er vaak voor dat naden net niet helemaal lekker zijn gestikt, waardoor ze kunnen prikken of kunnen gaan schuren. Kies je voor een wat duurdere bh zoals een elomi bh, dan zul je al snel het verschil tussen beide merken. Het is daarom ook altijd aan te raden om dit eens zelf te ervaren. Draag eens een dag een goedkopere variant en een dag een duurdere variant en ondervindt zelf het verschil.

Optimale prestaties met een sport bh

Natuurlijk geldt het belang van een goede bh niet alleen voor een normale bh. Ook tijdens het sporten, is het dragen van een sport bh ontzettend belangrijk. Doordat een goede sport bh ervoor zorgt dat de schokken grotendeels worden geabsorbeerd, kun jij je volledige focus houden op waar je mee bezig bent. Daarnaast is een goede ondersteuning ook belangrijk voor het welzijn van je borsten, maar ook je rug, nek en schouder. Wel kun je zelfs kiezen of je het fijner vindt een sport bh zonder beugel te dragen of dat je voorkeur uitgaat naar een bh met beugel. Met beugel zal je wat meer ondersteuning hebben, maar is niet perse noodzakelijk.

Tijdens de zwangerschap

tijdens je zwangerschap, zal je ervaren dat je borsten doorgaans een stuk gevoeliger zullen zijn dan normaal. Door het dragen van een zwangerschaps bh, kun je dit nog enigszins beperken. Ben je eenmaal bevallen en ga je borstvoeding geven, dan is het aan te raden te kiezen voor een goede voedingsbh, dit heeft als voordeel dat je namelijk eenvoudig een cup kunt openklikken, waardoor jij je kleintje op ieder gewenst moment gemakkelijk en snel kunt voeden.