Start Gids
Image default
Dienstverlening

Op vakantie met de auto of het vliegtuig?

Er zijn veel verschillende manieren om op vakantie te gaan. Twee manieren die erg populair zijn en vaak voorkomen zijn de auto en het vliegtuig. Beide manieren van reizen hebben zowel voordelen als nadelen. In dit artikel zullen we een aantal van deze voor- en nadelen benoemen.

Voordelen van met de auto reizen

Een groot voordeel van reizen met de auto is dat je zelf alles kunt bepalen. Je kunt vertrekken wanneer je wil, je kunt pauzes houden wanneer je wil en je kunt rijden hoe je wil. Zo houd je alles dus zo veel mogelijk zelf in de hand. Een ander voordeel is dat je veel mee kunt nemen. Zolang het in je auto past, kun je het allemaal meenemen. Wat veel mensen ook prettig vinden is dat je niet met vreemden reist. Je bent met je vertrouwde reisgezelschap in de auto en je hoeft je niet te schamen als je kwijlend en snurkend in slaap valt.

Nadelen van met de auto reizen

Sommige mensen zien het als een nadeel dat je zelf moet rijden. Dat kost natuurlijk energie en moeite, en je moet iemand in het reisgezelschap hebben die kan en wil rijden. Hierbij komt ook dat je een auto moet hebben. En elke reis kan er natuurlijk iets gebeuren met de auto. Als je een deuk rijdt, dan heb je daar veel kosten aan. Als je niet goed bent in parkeren, dan kun je een achteruitrijcamera kopen, want met een achteruitrijcamera is dit een stuk makkelijker 

Voordelen van vliegen

Een voordeel van vliegen is dat je je niet druk hoeft te maken over de reis. Alles wordt voor je geregeld, je hoeft er alleen maar op tijd aanwezig te zijn en in te stappen. Een ander voordeel is dat je de hele wereld over kunt reizen, terwijl de auto je beperkt tot Europa.

Nadelen van vliegen

Veel mensen vinden het vervelend aan vliegen dat je zo lang moet wachten en dat je door de douane heen moet. Ook het geklooi met de vloeibare stoffen en elektronica is een puntje van irritatie. Daarnaast hebben sommige mensen last van vliegangst.

https://www.vanzwitserland.nl/