Start Gids
Image default
Dienstverlening

Help ik zit zonder stroom!

Een van de vervelendste dingen die je kan overkomen is een stroomstoring. Stel je voor je zit ‘s avonds op de bak lekker tv te kijken en wil een kopje thee zetten. Je zet de waterkoker aan en poef! alle lichten en de tv gaan uit. Er is duidelijk iets misgegaan, maar wat? Hierbij kan een Elektricien spoeddienst helpen. De elektricien kan direct naar je huis toe komen om te komen kijken wat er aan de hand is. Zo hoef je niet de rest van de avond zonder thee in het donker te zitten.

Oorzaken van stroomstoringen

De meeste stroomstoringen worden niet thuis veroorzaakt maar ergens in het grotere elektriciteitsnetwerk. Bij dit soort storingen hebben ook je buren of direct de hele straat geen elektriciteit. Dit soort storingen zijn niet het gevolg van een probleem in huis, maar een probleem bij de energiecentrale. Een andere soort storing is een storing waarbij alleen jouw huis geen stroom meer heeft. Meestal wordt dit veroorzaakt door het gebruik van teveel stroom tegelijk, waardoor de hoofdschakelaar uitgaat. Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld de waterkoker, inductiekookplaat en de broodrooster tegelijkertijd aan hebt gezet. Deze storing is heel simpel te verhelpen door de apparaten uit te zetten en de hoofdschakelaar weer aan te zetten in de meterkast.

Er is iets kapot

Als je een huis zonder stroom zit, maar je hoofdschakelaar blijft maar uitgaan, is er waarschijnlijk iets kapot. De hoofdschakelaar gaat uit als er teveel stroom wordt gebruikt. Dit kan veroorzaakt worden door een kapot apparaat, of door kortsluiting. Meestal is het een kapotte lamp of een niet goed aangesloten stekker. Je hebt een groter probleem als je niet weet welk apparaat er kapot is. Dan is het raadzaam om een elektricien in te huren. Die kan het probleem een stuk sneller opsporen dan jijzelf.