Start Gids
Image default
Internet marketing

Met blogs houd je je website up to date

Als je een website hebt voor je bedrijf is het wel belangrijk dat je deze af en toe update. Een website die op een bepaald moment online gaat en waar vervolgens niet meer naar wordt omgekeken zal al heel snel zijn populariteit verliezen, als hij überhaupt al populair wordt. De populairste websites zijn websites waar wat gebeurt. Bezoekers moeten worden geprikkeld om regelmatig langs te komen omdat er weer wat nieuws te zien is op de website. Het blog kan daar een prima middel voor zijn.

Waar gaan de blogs over?

Het is belangrijk dat je blogs op je website zet die relevant zijn. Ze moeten interessant zijn voor bezoekers om te lezen. Je bezoekers zijn mensen die in eerste instantie interesse hebben in het hoofdonderwerp van je website. Dus heb je een garagebedrijf, dan plaats je blogs die over auto’s gaan. Heb je een website voor je fysiotherapie praktijk dan plaats je teksten die over de behandeling van en het voorkomen van klachten gaat. Zo houd je je bezoekers betrokken. Het kan soms lastig zijn om onderwerpen te verzinnen, hiervoor kun je eventueel elders op het internet inspiratie opdoen.

Wat doe ik als ik zelf geen schrijftalent ben?

Als je zelf geen ster bent met het schrijven dan kun je webteksten laten schrijven door een hierin gespecialiseerd tekstbureau. Zij bespreken met jou wat de onderwerpen moeten worden van de blogs op je website. Vervolgens worden die geschreven alsof je dat zelf hebt gedaan. Dit is geen schande, ook grote bedrijven maken gebruik van een externe tekstschrijver voor het maken van content voor hun website.

Hoe vaak plaats je blogs?

Je kunt als je met een tekstbureau in zee gaat in één keer bijvoorbeeld 10 of 20 blogs laten schrijven. Maar het is niet verstandig om al die teksten in één keer op je website te zetten. Dit is nogal overkill. Pak het plaatsen van de blogs gedoseerd aan. Plaats er bijvoorbeeld vier per maand. Zo worden Google en andere zoekmachines ook niet overspoeld met bepaalde zoekwoorden die van jouw website vandaan komen. De kans dat je met het plaatsen van de blogs de vindbaarheid van je site verbetert wordt daarmee een stuk groter.

https://www.textmakelaar.nl