Start Gids
Image default
Bedrijven

Waterontharder magneet filtert schadelijke stoffen

Is het mogelijk dat een waterontharder magneet schadelijke stoffen uit leidingwater kan filteren? Bij verschillende bedrijven is het mogelijk om kalkmagneten te kopen. Deze filteren kalkdeeltjes en magnesiumdeeltjes uit het binnenkomende water. Deze magneet is goedkoper in vergelijking met andere mechanische en elektronische waterontharders. Dit product is super efficiënt omdat het kalk uit je leidingen haalt, want kalk richt namelijk schade aan in je huishouden. Ook heeft het nadelen voor je gezondheid. Hieronder worden aan aantal aspecten over waterontharder magneten uitgelicht.

 

Nadelen van kalk

Er zitten meerdere voordelen aan een waterontharder. Als je geen waterontharder gebruikt ontstaat er kalk. Je huid kan dof en geïrriteerd raken, want kalk tast je beschermende laagje vet aan. Je huid kan ruw en rood worden. In de ergste gevallen kan er zelfs eczeem ontstaan. Je gebruikt dubbel zo veel wasmiddel. Kalk gaat de werking van wasmiddel, zeep, wasverzachter en andere reinigers tegen. Het kan voorkomen dat je hierdoor onnodig veel schoonmaakproducten verspild. Door kalk kunnen leidingen en kranen dicht slibben. Het kalk dat ontstaat in je leidingen verkleint de diameter en vermindert de waterdruk in je huis. We hadden net al gezegd dat kalk de werking van je reinigers tegenhoudt. Dit leidt er ook toe dat kalk gevaarlijk is voor je witgoed.

 

Kosten waterontharder magneet

Helaas zijn de kosten van een waterontharder zonder magneet erg hoog. Denk hierbij aan de aanschafprijs, de installatiekosten en het onderhoud van een monteur. Meerdere websites geven over verschillende waterontharders uitleg en geven hierbij ook de kosten weer.

https://www.tx5000waterontharder.nl/waterontharder-magneet/