Start Gids
Image default
Bedrijven

Wat heb je nodig om een persoonlijk beveiliger worden?

Wellicht heb je weleens overwogen om een persoonlijk begeleider te worden. Het is een bijzonder beroep waar je veel betekent voor een persoon of groep. Maar hoe word je een persoonlijk begeleider? Wat voor opleidingen heb je hiervoor nodig? En ben je qua persoonlijkheid geschikt voor dit beroep? Het is namelijk van belang om goed na te gaan of je daadwerkelijk bij deze functie past. In deze blog lees je meer over het beroep en hoe je een persoonlijk begeleider kunt worden.

Wat doet een persoonlijk begeleider nu eigenlijk?

Persoonlijke begeleiding komt vaak voor bij VIP-cliënten, bekende artiesten en dj’s. Deze cliënten hebben behoefte aan extra veiligheid, waardoor zij een persoonlijke begeleider ideaal vinden. Er is een groeiende vraag naar persoonlijke beveiliging, aangezien steeds meer mensen zich onveilig voelen. Persoonsbeveiligers beschermen dan ook daadwerkelijk deze personen. Beveiligers kunnen gaan werken in een uniform of gewoon in normale kleding om minder op te vallen. Per cliënt verschilt het wat de werkzaamheden van een persoonlijk begeleider daadwerkelijk zijn. De ene keer scannen zij de omgeving voor potentiële gevaren en de andere keer moeten zij ingrijpen om bedreigingen te voorkomen. Omdat het waarschijnlijk wennen is dat er constant een ander persoon in de buurt is, is het van belang om de beveiliger te kunnen vertrouwen. 

Waarom een persoonlijk begeleider inhuren?

Helaas komen bedreigingen en afpersingen vaker voor in de tijd waarin we leven. Slachtoffers van deze situaties zijn sneller geneigd zich na zo’n incident onveilig te voelen. Hierdoor kan het inhuren van een persoonlijk begeleider hen helpen zich weer veilig te voelen op straat. Dit geldt zowel voor bekende personen, als personen die zich na een trauma onveilig voelen.

Hoe word je een persoonlijk begeleider?

Voordat je te werk kunt als een persoonlijk begeleider is het natuurlijk belangrijk om de nodige diploma’s en certificaten te hebben. Dit zal snel een opleiding zijn voor veiligheid en security, of een training voor VIP-beveiliging Daarnaast spreken de beveiligers vaak meerdere talen, zodat zij met meerdere soorten cliënten te werk kunnen gaan. Een andere vereiste is ervaring in vechtsporten. Hierdoor kunnen zij de cliënten zo goed mogelijk verdedigen. Bekijk deze website voor meer informatie: https://secretsecurityservice.nl/.