Start Gids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Salarisservices besparen tijd & energie

De salarisadministratie is vaak veel werk voor een organisatie. Het is dan ook niet voor niets dat er steeds meer bedrijven zijn die zich hebben gespecialiseerd in salarisservice. Wat houdt dit in? Het draait hier simpelweg om uitbesteding van de salarisadministratie en verwerking. Het uitbesteden van het hele hebben en houden omtrent de salarisadministratie zie je ook steeds meer in Nederland voorkomen. Het uitbesteden hiervan is vaak een grote ontlasting voor bedrijven. Op deze manier kunnen ze hun waardevolle tijd makkelijker in andere onderdelen steken.

 

Dat u de salarisadministratie uitbesteed betekent natuurlijk niet dat u helemaal geen inzicht wil hebben hierin. Daarom is het noodzakelijk dat de salarissoftware zo is ingericht dat u zelf ten alle tijden de gegevens omtrent de salarisadministratie in kunt zien. Dit om ervoor te zorgen dat je altijd een oogje in het zeil kan houden waar dat nodig is.

 

De salarisadministratie is vaak een hele grote last voor een human resource afdeling binnen een organisatie. Het is voor de human resource afdeling in de meeste gevallen het meest tijdrovende werk. Daarom heeft de human resource afdeling vaak veel baat bij de uitbesteding van de salarisadministratie. Vooral voor grotere organisaties is het een flinke werk ontlasting om de salarisadministratie uit te besteden.

 

Waar je vaak op kan rekenen bij salarisservice vanuit een extern kantoor bestaat uit meerdere dingen. Er is meestal verwerking binnen 24 uur, je krijgt inzicht in de salarisstroken, de aangifte van loonheffingen wordt gedaan, de pensioenaangifte, alle jaaropgaven, online inzicht in de stamgegevens, een goed bereikbare helpdesk, het doorvoeren van cao-aanpassingen, loon- en betaalstaten en SEPA-betaalstanden. Met al deze werkzaamheden wordt jouw organisatie veel tijd bespaard. Deze tijd en energie kan je met je organisatie daarom in andere dingen gaan investeren! Online lees je veelal positieve reacties van organisaties die al met salarisadministratiekantoren werken.

 

https://www.start-gids.nl/