Start Gids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau

Incassobureau incasso advocaten is een hele lastige professie. Mensen die daarvoor gekozen hebben moeten veel geduld hebben, goed met stress kunnen omgaan, vervelende klanten rustig kunnen maken en belangrijkste niets persoonlijk accepteren. Een incasso medewerker zorgt namelijk voor het verzamelen van geld. Als jij een ondernemer bent en jouw klanten betalen zijn factuurbedragen niet, kom je na een tijdje ook terecht bij een incassobureau. Zij zijn namelijk de mensen die jou in deze vervelende situatie kunnen helpen. Soms probeer je inderdaad eerst zelf het geld binnen te halen, zo ben je ook geen extra geld kwijt. Maar dat lukt helaas niet altijd, en dan is het fijn dat zulke bedrijven bestaan die toch het geld binnen halen!

 

Hoe gaat het eigenlijk bij een incassobureau?

Je zult zich afvragen hoe gaat het eigenlijk bij een incassobureau?! Graag leg ik dit aan jullie uit. Als je moeilijke klanten hebt die weigeren te betalen en na alle pogingen het toch niet lukt – neem je contact met een incasso bureau op. Bij de meeste moet je eerst een formulier invullen op de site en word je binnen één dag terug gebeld. Dan moet je uitleggen wat er ongeveer aan de hand is en maak je een afspraak om alles te bespreken met een medewerker. Tijdens het gesprek komen verschillende onderwerpen aan bod en maken jullie samen een dossier van de klant/en die nog open bedragen hebben staan. Vervolgens verteld de medewerker over de 14-dagen brief. De brief word verstuurd naar de debiteur en die krijgt dus nog 2 weken om het bedrag te betalen zonder extra kosten. Als dat gebeurd is en het geld nog niet binnen is, staat de incassomedewerker het traject op. Dan start de ondernemer het traject op online en brengt de incassomedewerker geld in rekening bij de debiteur. Blijft vervolgens de betaling alsnog uit, kan een deurwaarder worden ingezet.

 

Dan heb ik kunnen leren, toen ik ook een incasso bureau nodig had. https://incassoadvocaten.nl/ hebben mij enorm geholpen daarbij!