Start Gids
Image default
Zakelijk

Microsoft Excel Cursussen

In dit artikel vind je verschillende Microsoft Excel cursussen waarmee je kunt leren werken met dit ongekend populaire Windowsprogramma. Tegenwoordig is Microsoft Excel namelijk uitgegroeid tot één van de meest belangrijke programma’s. Je kunt het programma dan ook persoonlijk als zakelijk gebruiken.

Microsoft Excel is namelijk een veelzijdig programma geschikt voor de meest uiteenlopende doeleinden. Beheersing van de basisfuncties is dan ook van belang om efficiënt met het programma te werken. Dankzij onderstaande cursussen heb je binnen no-time de fijne kneepjes van Excel onder de knie!

Waarom een Microsoft Excel cursus volgen?

Steeds meer Nederlandse bedrijven gebruiken Microsoft Excel als hun standaard spreadsheet programma. Op het moment dat je bijvoorbeeld ergens wilt gaan werken, dan vormt enige kennis van de software vaak een van de vereisten. Daarnaast is het programma ook ontzettend geliefd onder particuliere gebruikers.

Dit is voor een groot deel te danken aan de veelzijdigheid van het programma. Het programma biedt namelijk een gebruiksvriendelijke interface, zodat de meeste beginners al vrij snel de basisfuncties onder de knie kunnen krijgen!

Het volgen van Microsoft Excel cursussen biedt daarnaast diverse voordelen. Vaak is de cursus volledig op maat gemaakt in de vorm van online lessen die zijn samengevoegd in een overkoepelend lespakket.

De cursus kun je hierdoor gewoon vanuit thuis volgen, waardoor je geen tijd kwijt bent aan reizen naar een bepaalde leslocatie. Bovendien kun je de cursus op elk moment gewenst beginnen. Aan de hand van een instaptoets kun je controleren op welk level jouw huidige kennis en ervaring zich momenteel bevindt.

Top 3 Microsoft Excel cursussen

Nadat je de uitslag van een instaptoets hebt ontvangen kun je beter een geschikte cursus uitkiezen. Ter afsluiting van de complete cursus kun je door middel van een eindtoets je vorderingen toetsen Hieronder vind je de top 3 Microsoft Excel cursussen.

1. Cursus voor beginners

Tijdens de Microsoft Excel cursus voor beginners gebruik je de Excel versie uit 2016. Hiervoor dien je geen programma te installeren, want je kunt deze versie gewoon vanaf je browser gebruiken. Aan de hand van diverse stappen volg je de interactieve cursus op je eigen tempo. Je hebt hiervoor alleen een computer nodig met internet en je kunt direct beginnen!

2. Microsoft Excel leren op maat
mensen die bijvoorbeeld al enige ervaring hebben met het programma. Het inhoudelijke deel van de cursus hangt dus ook van je persoonlijke kennis en ervaring af. Gebaseerd op het resultaat van de eerder gemaakte instaptoets, zal de lesstof van de cursus puur en alleen, uit aanvullende informatie bestaan!

3. Het complete Microsoft Excel lespakket

Het complete lespakket bestaat diverse elementen waaronder instructies voor de instaptoets, de verschillende lessen en een eindtoets op verschillende niveaus. De lessen duren samen ongeveer 12 uur, waarbij elk onderdeel uitvoerig wordt behandeld. Na afloop van de cursus beschikt de gemiddelde cursist over ruim voldoende kennis en vaardigheid, om Microsoft Excel te gebruiken!