Start Gids
Image default
Woningen

Samen besparen: VGZ-collectiviteitskorting via je werkgever

Wist u dat u kunt profiteren van een aantrekkelijke vgz collectiviteitskorting door het afsluiten van een zorgverzekering via uw werkgever? Veel werkgevers bieden namelijk een collectieve zorgverzekering aan. Dit kan u een aanzienlijke besparing opleveren op uw zorgpremie. In dit artikel ontdekt u meer over deze korting en hoe u hiervan kunt profiteren.

Wat is collectiviteitskorting?

Collectiviteitskorting is een korting die zorgverzekeraars aanbieden aan groepen mensen die zich gezamenlijk verzekeren. Dit kunnen bijvoorbeeld werknemers van een bedrijf zijn, maar ook leden van een vereniging of bewoners van een bepaalde gemeente. Door de krachten te bundelen, kunnen verzekerden profiteren van lagere premies.

Eén van de zorgverzekeraars die collectiviteitskorting aanbiedt is VGZ. De vgz collectiviteitskorting kan oplopen tot wel 10% op de basisverzekering en tot 15% op aanvullende verzekeringen.

Voordelen van collectieve zorgverzekering bij VGZ

Naast de aantrekkelijke korting op uw zorgpremie, biedt een collectieve zorgverzekering bij VGZ nog meer voordelen. Hieronder sommen we enkele belangrijke voordelen op:

  1. Ruime keuze: VGZ biedt verschillende basis- en aanvullende verzekeringen aan, zodat u altijd een verzekering vindt die bij uw zorgbehoeften past.
  2. Extra vergoedingen: Bij een collectieve zorgverzekering via VGZ kunt u profiteren van extra vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen en lenzen, en preventieve zorg.
  3. Gemak: Uw werkgever regelt vaak de administratieve zaken rondom de collectieve zorgverzekering, wat u tijd en moeite bespaart.

Hoe profiteert u van de VGZ-collectiviteitskorting?

Om gebruik te maken van de vgz collectiviteitskorting, volgt u de onderstaande stappen:

  1. Informeer bij uw werkgever of zij een collectieve zorgverzekering met VGZ aanbieden.
  2. Vraag uw werkgever naar het collectiviteitsnummer, dit heeft u nodig om de korting te kunnen krijgen.
  3. Ga naar de website van VGZ en vul het collectiviteitsnummer in om uw persoonlijke premie te berekenen.
  4. Vergelijk de aangeboden verzekeringen en kies degene die het beste bij uw zorgbehoeften past.
  5. Sluit de verzekering af en profiteer van de vgz collectiviteitskorting.

VGZ-collectiviteitskorting en overstappen

Wilt u profiteren van de vgz collectiviteitskorting, maar heeft u al een zorgverzekering? Geen zorgen, overstappen is eenvoudig. Zorgverzekeraars zijn verplicht om u te accepteren voor de basisverzekering. Voor aanvullende verzekeringen kunnen er acceptatievoorwaarden gelden. Overstappen kan jaarlijks tussen half november en 31 januari.

Conclusie

Een collectieve zorgverzekering via uw werkgever kan u aanzienlijke voordelen opleveren, zoals de vgz collectiviteitskorting. Informeer bij uw werkgever naar de mogelijkheden en profiteer van een lagere zorgpremie en extra vergoedingen.

https://www.huurdersvoordeel.nl/collectieve-zorgverzekering/vgz/