Start Gids
Image default
Aanbiedingen

Fiets jij vaak? Zo zorg je voor een veilige fietservaring!

Fietsen is een milieuvriendelijke en gezonde manier om van A naar B te komen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je fiets in goede staat verkeert, zodat je veilig kunt fietsen. In dit blog geven we je tips over hoe je ervoor kunt zorgen dat je fiets in topconditie blijft, en waarom het zo belangrijk is om regelmatig langs je fietsenmaker te gaan.

 

Controleer regelmatig je fiets

Om veilig te kunnen fietsen, is het belangrijk om je fiets regelmatig te controleren. Controleer bijvoorbeeld regelmatig de remmen, bandenspanning en verlichting. Zo voorkom je dat er tijdens het fietsen onverwacht iets kapot gaat en je in een gevaarlijke situatie terechtkomt.

 

Kies de juiste fiets voor jou

Een fiets die niet goed bij je past kan zorgen voor een minder veilige fietservaring. Kies daarom een fiets die bij jouw lichaamslengte en -gewicht past, en die geschikt is voor het type gebruik dat je voor ogen hebt. Een fietsenmaker kan je helpen bij het uitzoeken van de juiste fiets.

 

Gebruik de juiste beschermingsmiddelen

Het dragen van de juiste beschermingsmiddelen kan bijdragen aan een veilige fietservaring. Denk hierbij aan het dragen van een helm en reflecterende kleding tijdens het fietsen. Zo ben je beter beschermd en goed zichtbaar voor andere weggebruikers.

 

Ga eens langs de fietsenmaker

Naast het zelf regelmatig controleren van je fiets, is het ook belangrijk om regelmatig langs de fietsenmaker te gaan. Een fietsenmaker kan namelijk op professionele wijze naar je fiets kijken en eventuele gebreken opsporen en repareren. Dit kan zorgen voor een veiligere fietservaring en voorkomen dat er onverwacht iets gebeurt tijdens het fietsen. Dit kan bijvoorbeeld bij fietsenmaker Deventer!

 

Verkeersregels zijn er niet voor niets

Tot slot is het belangrijk om je aan de verkeersregels te houden. Deze regels zijn er niet voor niets en dragen bij aan een veilige fietservaring voor jou en andere weggebruikers. Fiets daarom bijvoorbeeld altijd aan de rechterkant van de weg en steek alleen over als het veilig is.

https://rototweewielers.nl