Start Gids
Image default
Mode en Kleding

Belangrijke uitrusting om te bezitten in geval van hevige regenbuien

Belangrijke uitrusting om te bezitten in geval van hevige regenbuien

Hevige regenbuien zijn een van de vele calamiteiten die je kunt meemaken tijdens slechte dagen. Neerslag kan vrij vaak voorkomen, maar is enigszins onvoorspelbaar. Zelfs als storm en zware regenval meestal niet in je omgeving voorkomen, is het belangrijk om je hier toch op voor te bereiden. Dingen zoals een maium regenjas en verschillende waterdichte kledingstukken, medische benodigdheden, voedsel en water en essentiële gereedschappen moeten in je huis aanwezig zijn voor het geval dat het nodig is om dit te gebruiken. Het niveau van je paraatheid zal in hoge mate van invloed zijn op hoe je omgaat met mogelijke hevige regenbuien. Je goed voorbereiden kan zelfs levens redden, vooral die van jezelf.

Passende kleding

Als je te maken hebt met hevige regenbuien, zijn de juiste waterdichte en waterafstotende kleding een van de belangrijkste dingen die je moet hebben. Voorbeelden van dit soort kleding zijn kledingstukken zoals een regenponcho, een gevoerde regenjas of een lange regenjas die ontworpen is om waterafstotend of waterdicht te zijn. Droog kunnen blijven is het belangrijkst tijdens regenbuien, omdat nat en koud zijn je gezondheid in gevaar kan brengen. Regenjassen zijn ook multifunctionele kleding, omdat je ze kunt gebruiken om belangrijke dingen in te wikkelen of zelfs als zeildoek te gebruiken. Afgezien daarvan moet je ook minstens een paar paar waterdichte laarzen in huis hebben.

Medische benodigdheden

Afgezien van het hebben van een regenjas heren of dames, moet je je ook concentreren op het op voorraad hebben van een paar medische benodigdheden en apparatuur in je huis. Je hoeft geen hoogtechnologische medische benodigdheden te hebben. Een basis EHBO koffer is voldoende. EHBO kits moeten verbandstrips, plakband, elastische wikkel verbanden, tourniquets, medische scharen, pincetten en onderzoekshandschoenen bevatten. Als jij of iemand in je huis specifieke chronische ziekten heeft, zorg er dan ook voor dat je hun medicijnen in je EHBO koffers opneemt.

Eten en water

Wat je in principe in leven houdt, is voedsel en water. Tijdens calamiteiten zoals stormen kan het voorkomen dat je in je huis gestrand raakt. Je hebt dan een goede hoeveelheid extra voedsel en water nodig (goed voor minimaal 2 tot 3 dagen aan voorraden) om ervoor te zorgen dat je je isolement kunt doorstaan. Vergeet ook niet dat je het beste voedsel kunt bewaren dat goed houdbaar is. Dit zijn voornamelijk conserven en voedselpakketten zoals kant-en-klaar maaltijden voor je noodrantsoen. Zorg ervoor dat je de vervaldatum bijhoudt om je benodigdheden ook vers te houden.

Essentiële hulpmiddelen

Gereedschap is ook erg handig tijdens een hevige regenbui. Multifunctioneel gereedschap, een mes, hamer, zaklampen, extra batterijen, noodverlichting, bijl, touw en een schop zijn enkele hulpmiddelen die in deze situatie van pas kunnen komen. Hevige regenbuien en storm laten vaak schade achter die je woning kan aantasten. Voorbeelden hiervan zijn ondergelopen kelders, decimering van daken en het afbreken van bomen. Mogelijk valt de elektriciteit ook uit. Als je deze tools bezit, kun je in ieder geval een deel van de schade om je heen beperken of zelfs repareren.