Start Gids
Image default
Entertainment

Xiaomi Mi elektrische step Pro 2 recensie

De Xiaomi Mi Electric step Pro 2 is de opvolger van de meest populaire en meest gebruikte elektrische steps ooit: de Xiaomi M365 en de Xiaomi M365 Pro-modellen. Het lijkt qua uiterlijk en prestaties erg op de laatste, maar wordt geleverd met enkele kleine maar broodnodige verbeteringen, met name de sterkere banden, en dat maakt het de volgende koning van elektrische steps wereldwijd.

Wie moet de Xiaomi Mi Pro 2 kopen?

De Xiaomi Mi Pro 2 is de volgende step voor iedereen, ontworpen voor ongelooflijke veelzijdigheid en geschikt voor veel verschillende soorten eigenaren.

Het grote bereik van 45 km en het gewicht van 14,2 kg maken het een geweldige keuze voor forenzen, stadsrijders, jonge professionals en ondernemers, of iedereen die op zoek is naar een coole manier om cruise door de stad.

De eenvoud en het gebruiksgemak die Xiaomi praktisch heeft neergezet voor de rest van de stepwereld, blijft ook een handelsmerk in dit nieuwe model, dus de Pro 2 is perfect voor beginners, beginnende eigenaren en beginnende steprijders.

De dubbele remmen, schokabsorberende banden en de straatlegale top s moet je de Pro 2 niet alleen een zeer veilige keuze maken, maar ook een die vrijwel overal aan de verkeerswetten voldoet.

Mensen met een beperkt budget zullen ook blij zijn met wat ze kunnen krijgen voor een betaalbare som van geld, want dit is een van de meest budgetvriendelijke steps die momenteel beschikbaar zijn (dat is niet slecht).

Eindelijk, dit is de opvolger van de best verkochte steps ooit, en dat label heeft veel van gewicht. Iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, beproefde step die niet zal teleurstellen, zal de Pro 2 een uitstekende keuze vinden.

 

De Xiaomi-steplijn en het merk

De jury is het hier al een aantal jaren over eens – Xiaomi is gewoon het beste merk voor elektrische steps ter wereld.

De talloze tevreden Xiaomi-stepbezitters in alle uithoeken van de wereld zijn al het bewijs dat we nodig hebben. Het is onmogelijk om te weten hoeveel Xiaomi-steps er zijn verkocht, maar het zijn vrijwel zeker de best verkochte steps aller tijden.

Bovendien bieden ze de meeste steps voor het grootste deel van steps bedrijven zoals Lime, Bird en vele anderen.

Hun steps hebben het allemaal meegemaakt, te beginnen met de klassieke Xiaomi M365, die werd geüpgraded naar de legendarische Xiaomi M365 Pro, en de Xiaomi Mi Pro 2 was de laatste iteratie in die evolutie.

Unboxing, montage, gebruikershandleiding

De Xiaomi Pro 2 wordt geleverd in een mooie Xiaomi-doos met merknaam, met alle benodigde beschermende bekleding rond alle onderdelen. In Europa zal op de doos waarschijnlijk het Russische woord voor elektrische step zijn gegraveerd (Электросамокат), dus als u geen Russisch verstaat, hoeft u zich geen zorgen te maken, u heeft de originele step gekregen.

De doos bevat:

 • de step

 • stuur

 • inbussleutel

 • schroeven

 • bandenpomp ventiel

 • oplader

 • reservewiel

 • gebruikershandleiding

 • garantiekaart

Er is minimaal montage vereist voordat u gaat rijden. Je hoeft alleen het stuur in de stuurpen te monteren en het hele proces duurt slechts een minuut.

Voordat je naar buiten gaat om te gaan rijden, moet je ervoor zorgen dat:

 • de batterij is volledig opgeladen

 • alle schroeven en bouten zitten goed vast

 • de banden zijn voldoende opgepompt

 • de remmen werken en zijn afgesteld op het gewenste niveau

Bovendien is de handleiding van de step erg kort, duidelijk en beknopt, en ik raad ten zeerste aan om deze door te nemen, of in ieder geval snel te scannen, om ervoor te zorgen dat u niets mist op alle belangrijke details die specifiek voor uw toestel kunnen zijn.

Basis, vouwen, hoe te gebruiken

De step moet via bluetooth zijn verbonden met de Xiaomi-app voordat u hem kunt gebruiken (meer over de app in het gedeelte Apps hieronder).

Een langere druk op de aan/uit-knop zet de step aan of uit. Wanneer de step aan staat, schakelt een korte druk op de knop de lichten in of uit.

Als u twee keer snel drukt, schakelt u tussen de 3 snelheidsmodi:

De rechter duimgashendel versnelt de step. Het linker stuur herbergt de remhendel en heeft ook de bel, die luid genoeg is voor voetgangers om hem te horen. Vrij standaard spul.

De Pro 2 is een kick-to-start step. Je moet van de grond aftrappen en accelereren tot ongeveer 5 km/u voordat je de versnelling kunt gebruiken. Het debat over kick-to-start vs zero-start steps woedt nog steeds, maar ik geloof dat kick-to-start steps zoals deze de duidelijke winnaar zijn, omdat ze veel gemakkelijker zijn op de batterij en veiliger zijn om te duwen of ook dragen.

De step heeft een veilig inklapmechanisme, dat nog steeds eenvoudig te gebruiken is. Een enkele hendel aan de stuurpen ontgrendelt het vouwmechanisme en laat je de stuurpen opvouwen. In opgevouwen toestand vergrendelt de bel in de kleine haak op het achterspatbord, waardoor de step gemakkelijk te dragen is.

Bouwkwaliteit, levensduur, defectpercentages

Dit is misschien wel de best gemaakte betaalbare step ter wereld op dit moment. Het kwaliteitsniveau van de step is ver boven de prijs. De reden daarvoor is de enorme ervaring waar de Pro 2 uit is voortgekomen. De Pro 2 leert van zowel de Xiaomi M365 als de Xiaomi M365 Pro en bevat jaren en jaren van iteraties, fixes, verbeteringen, upgrades en feedback van klanten. Geen enkele andere step ter wereld heeft die luxe en dat voorrecht tot zijn beschikking.

Het geheel van de step is sterk en stevig, gemaakt van een hoogwaardige aluminiumlegering van ruimtevaartkwaliteit. Bij aanraking geeft het een gevoel van betrouwbaarheid. De techniek blijft grotendeels hetzelfde als in het vorige model (waarom een winnend team veranderen?). De finishing touch en de aandacht voor detail, hoewel niet op hetzelfde niveau als premium steps, overtreffen nog steeds de verwachtingen van budgetbezitters. De kabels zijn voor het grootste deel in de stuurpen geplaatst, wat altijd goed is voor esthetiek, dragen en waterdicht maken. De step loopt stil en de motor maakt een zacht zoemend geluid dat bijna niet te horen is. Er komt geen ratelend, wiebelend of ongewoon geluid uit de step.

De step bestaat nog niet zo lang, maar de eerste berichten over de levensduur zien er veelbelovend uit. Als we bedenken dat deze step een upgrade is naar de Xiaomi M365 Pro (die voor veel eigenaren vaak 2 jaar probleemloos ging en waarschijnlijk nog veel langer meegaat), kunnen we gerust verwachten dat de Pro 2 voor een goed aantal gaat jaren zonder een enkel groot defect.

Ontwerp, kleuren, uiterlijk

De Pro 2 toont trots zijn altijd groene Xiaomi-lijnen, kleuren en looks, die het bepalende kenmerk waren van niet alleen Xiaomi-steps, maar van tal van andere copycats, die die Xiaomi-sfeer nooit helemaal goed krijgen. De step lijkt alleen verkrijgbaar in de traditionele matzwarte kleur, met een kleiner aantal rode details dan zijn voorgangers (alleen de oplaadpoort en de rand van de voorband).

Gebruikerservaring, dagelijks gebruik

De rijkwaliteit is een aspect waar de Pro 2 veel verbetering heeft gebracht. Door de nieuwe en verbeterde banden zorgt de step voor een stabielere, meer zelfverzekerde rit, terwijl tegelijkertijd het risico op lekke banden wordt verkleind, wat vrij moeilijk te bereiken is. Draaien en bochten zijn goed uitgebalanceerd, en de algehele controle en balans van de step zijn erg vriendelijk voor beginners, inclusief beginnende rijders.

De lijnen en de algehele constructie zijn ergonomisch en zorgen voor een natuurlijke lichaamshouding en houding tijdens het rijden (behalve voor de langste rijders, die misschien wat steps voor lange volwassenen willen bekijken die misschien beter bij hen passen).

De step wordt geleverd met de cruise control-optie, die u kunt uitschakelen via de app als je hem liever niet gebruikt.

Remmen en veiligheid

Met een schijfrem op het achterwiel en een elektronische regeneratieve rem op het voorwiel (of liever, op de motor), bereikt de Xiaomi Pro 2 een uitstekende remredundantie en is het een zeer veilige optie. Beide remsystemen zijn betrouwbaar en bieden een korte remweg van ongeveer 6 meter. Ze worden beide tegelijkertijd geactiveerd door de remhendel, waardoor de bediening minder ingewikkeld is en de veiligheid toeneemt.

De step wordt geleverd met een elektronisch antiblokkeersysteem (E-ABS), dat de wielen verhindert blokkeren tijdens het remmen, vooral op gladde oppervlakken.

Banden, wielen, spatborden

De explosieveilige luchtbanden van 8,5 inch zijn een van de belangrijkste verbeterpunten ten opzichte van het Xiaomi M365 Pro-model. Het oude model was notoir gevoelig voor flats, en ze waren ook moeilijk te repareren. De Pro 2 wordt geleverd met sterkere, lekbestendige banden die tot nu toe hebben bewezen veel duurzamer te zijn. En nog beter, ze doen helemaal geen concessies aan het rijcomfort!

Hoewel flats zeldzaam zouden moeten zijn, kunnen ze toch voorkomen. Ook kan een band na verloop van tijd versleten raken, wat ook een verandering vereist. Daarom wordt de Pro 2 geleverd met een reservewiel, wat naar mijn mening een geweldige zet van Xiaomi is om hun klanten te ondersteunen, omdat alleen de band zelf behoorlijk wat kan kosten.

De spatborden zijn sterker dan in de vorige modellen, en ze zijn ook versterkt met extra stalen platen die ze stabiliseren tegen het wiel. Dat is weer een belangrijke verbetering van de nieuwe versie.

Scherm

Het LCD-scherm is redelijk helder en heeft een sterk contrast, zodat het zelfs op helderdere dagen niet moeilijk te lezen is.

Het toont:

 • huidige snelheid (in het metrische systeem van uw voorkeur)

 • huidige snelheidsmodus

 • batterijniveau (5 streepjes)

 • lichtstatus

 • Bluetooth-status

 • vergrendelingsstatus

 • oververhitting

 • foutcodes

Motor, vermogen, koppel

De Xiaomi Pro 2 is een step met voorwielaandrijving, en die zijn altijd krachtiger dan hun tegenhangers met achterwielaandrijving. De borstelloze gelijkstroom-naafmotor die in het voorwiel is geïntegreerd, levert 300 watt echt en 600 watt piekvermogen, wat genoeg is voor vrijwel elke forens of casual rijder. Dat soort vermogen geeft de step een goede topsnelheid, stabiele acceleratie, solide klimvermogen en voldoende draagvermogen voor bijna elke volwassen rijder.

Snelheid, acceleratie, klimmen

De topsnelheid van de Xiaomi Mi Pro 2 is 25 kmh / 15,5 mph, hoewel de step in sommige landen wordt geleverd met een topsnelheid van 20 kmh / 12,4 mph om te voldoen aan de lokale verkeerswetten (met name Duitsland). Geen van deze zijn de maximale snelheid die de step kan bereiken, en het installeren van wat aangepaste firmware kan hogere topsnelheden tot 35 km/u ontgrendelen.

Xiaomi is meestal precies over de specificaties van hun steps, en de step levert zonder problemen de beloofde topsnelheid, vaak zelfs voor rijders die de gewichtslimiet naderen (zolang de batterij redelijk vol is).

De Pro 2 is enigszins verbeterd de acceleratiecurve in vergelijking met het vorige model, en hij accelereert vanaf het begin geleidelijker en zonder die lichte schokkerige beweging.

De officiële klimhoek is 20% / 12°. Ik heb het gevoel dat Xiaomi hier op veilig speelt, omdat de step duidelijk veel beter kan klimmen dan dat, en verschillende eigenaren hebben dit bevestigd in heuvelklimtests. De step zal nog steeds moeite hebben op steilere heuvels, maar hij zal blijven kruipen en zal alleen stoppen met bewegen op de steilste heuvels.

Reikwijdte en woon-werkverkeer

Het bereik van de Xiaomi Mi Pro 2 is 45 km / 28 mi, en dat is misschien wel het sterkste wapen van deze step. Door dit soort bereik onderscheidt hij zich in zijn prijscategorie en overtreft hij duidelijk de meeste andere steps die slechts een bereik bieden tussen 25 en 30 km / 15 en 18 mijl.

Het is geen wonder dat de Pro 2 extreem is populair onder pendelaars en stadsrijders. Dat soort bereik kan je letterlijk overal brengen. Bovendien heeft de step een zeer beheersbaar gewicht en neemt hij niet te veel ruimte in wanneer hij is opgevouwen, wat hem verder geweldig maakt voor iedereen die een combinatie van zijn step en het openbaar vervoer gebruikt om te komen waar hij naartoe gaat.

Batterij en opladen

De 446 Wh, 36 V lithiumbatterij, die zich in het dek bevindt, is een ander sterk punt van de step en is een van de best beschermde en lange -duurzame batterijen in de stepwereld. Het slimme batterijsysteem biedt bescherming tegen overladen, overstroom, kortsluiting, oververhitting en de elementen.

De oplaadpoort bevindt zich aan de linker voorkant van het deck, beschermd door het kenmerkende rode plastic kap. De batterij heeft 8 tot 8,5 uur nodig om volledig op te laden (ongeveer 8 uur en 20 minuten naar mijn ervaring).

IP-classificatie en waterbestendigheid

De Pro 2 heeft een IP54-beschermingsstandaard , wat vrijwel het standaard waterbeschermingsniveau is voor de overgrote meerderheid van goede steps. De step is beschermd tegen opspattend water vanuit alle hoeken.

Is de Xiaomi Pro 2 waterdicht?

De Xiaomi Pro 2 is waterbestendig, maar niet helemaal waterdicht. Dat betekent dat hij tegen een stootje kan, hoewel hij nooit in water mag worden ondergedompeld. Het wordt nog steeds sterk aangeraden om zoveel mogelijk niet in de regen te rijden, hoewel veel eigenaren hebben gemeld dat ze dit zonder problemen doen.

Verlichting, nachtritten, legaliteit

De 2W belangrijkste LED-koplamp op de bovenkant van de stuurpen wijst in een kleine hoek naar beneden en verlicht de weg voor ongeveer 5-6 meter. Er is ook een rood remlicht op het achterspatbord dat aangaat als je remt. Beide zijn behoorlijk sterk, waardoor de step veilig is om ’s nachts te rijden.

De step heeft veel reflectorlampen die op verschillende belangrijke plaatsen op de step zijn geplaatst – twee gele aan elk van de zijkanten aan de achterkant , nog twee gele aan de zijkanten aan de voorkant en een witte aan de voorkant van de stuurpen.

Al die verlichting zorgt ervoor dat de step voldoet aan de wettelijke vereisten voor elektrische steps in de meeste landen. Ik raad meestal aan om een extra set sterkere aftermarket-lampen te kopen om ’s nachts te rijden, vooral voor budgetsteps, maar in het geval van de Xiaomi Mi Pro 2 denk ik niet dat dat nodig zal zijn.

 

Onderhoud, reparaties, onderdelen

Onderhoud voor de Pro 2 is eenvoudig en kan in een mum van tijd worden gedaan. eenmaal per week controleren en eenmaal per maand een meer gedetailleerde inspectie. Voer in ieder geval de volgende controles uit:

 • de step heeft geen zichtbare fysieke schade

 • de remmen werken en zijn afgesteld op het gewenste niveau

 • het scherm en de aan/uit-knop werken naar behoren

 • de banden zijn opgepompt tot ongeveer 50 PSI en u kunt bij visuele inspectie geen schade opmerken

 • alle schroeven zitten goed vast geschroefd (en mogelijk vastgezet met Loctite)

Als er iets misgaat met uw step, zou u geen probleem moeten hebben om reserveonderdelen te vinden – een snelle zoektocht op Amazon naar reserveonderdelen voor Xiaomi Pro 2 zal levert u waarschijnlijk de onderdelen op die u nodig hebt. Omdat de step een van de meest populaire elektrische steps ooit is, is de kans groot dat de meeste reparatiewerkplaatsen ermee bekend zijn en deze gemakkelijk kunnen repareren als dat nodig is.

Apps

Xiaomi-steps maken via bluetooth verbinding met de Mi Home-app, een algemene app voor Xiaomi-apparaten die beschikbaar is voor zowel iPhone als Android. Het is een van de beste apps voor elektrische steps, omdat het niet dezelfde slechte beoordelingen en recensies heeft als de meeste step-apps.

De app heeft een heleboel functies, waaronder:

 • batterijniveau

 • huidige snelheid en snelheidsmodus

 • vergrendel de step op afstand

 • upgrade de firmware van de step

 • wachtwoord

 • metrisch systeem

 • lichten

 • cruise control

Je kunt niet op de step rijden zonder hem te verbinden met de app . Als u (of iemand anders) de step probeert te duwen terwijl deze via de app is vergrendeld, maakt de step een luid piepend geluid. Dat maakt diefstal minder winstgevend voor de potentiële dief, maar voorkomt het niet noodzakelijkerwijs, dus je moet toch een goed stepslot overwegen als je van plan bent je step buiten te laten.

Naast de Mi Home-app , raad ik aan om de Estep Helper-app van EstepNerds te bekijken, die dient als een aanvullende app en extra functies biedt zoals opschonen en onderhoud en handleidingen en checklists voor probleemoplossing, rekenmachines, hulpmiddelen, bronnen, hacks, enz. De app is ook beschikbaar voor iPhone en Android.

Snelheidshack en aangepaste firmware

Er zijn manieren om de firmware van de Pro 2 aan te passen en aan te passen om te presteren zoals jij dat wilt. U moet weten dat dit proces uw step kan beschadigen en uw garantie ongeldig kan maken.

Meestal ontgrendelen eigenaren die hun Pro 2s hacken snelheden tot 35 km/u. De afweging is over het algemeen iets minder bereik, vooral als je het grootste deel van de tijd op topsnelheid rijdt. Deze video toont een eenvoudige manier om de aangepaste firmware te installeren.

Xiaomi Mi Pro 2 vs Xiaomi M365 Pro

De Xiaomi M365 Pro en de Pro 2 zijn in veel opzichten dezelfde step.

Ze zien er praktisch hetzelfde uit, met enkele kleine verschillen. De Pro 2 heeft minder rode elementen en heeft de nieuwe gele reflectorlampen, wat een klein pluspunt is.

Buiten het uiterlijk is de koplamp van de Pro 2 behoorlijk sterker. Het achterspatbord is ook versterkt en veel stabieler.

Waarschijnlijk de grootste upgrade zijn de duurzamere banden van de Pro 2, die hebben bewezen veel beter bestand te zijn tegen lekke banden.

Aangezien beide steps ongeveer hetzelfde kosten, zie ik geen reden om vandaag de Xiaomi M365 Pro te verkiezen boven de nieuwe versie. De Pro 2 heeft geen kritieke upgrades, maar hij heeft er wel een aantal, en sommige zijn best cool, zoals de sterkere banden, waardoor het de duidelijke keuze is voor nieuwe kopers.

Xiaomi Mi Pro 2 vs Ninebot Max

De Ninebot Max is waarschijnlijk de next-level step na de Pro 2. Hij is ongeveer 5 km/u sneller en heeft een iets sterkere motor. Het bereik van de Ninebot Max is verbazingwekkend, met 64 km / 40 mi, en de grotere 10-inch banden zijn nog sterker en zorgen voor nog soepelere ritten. Met een IPX5-classificatie is de Ninebot Max ook beter beschermd tegen waterschade.

Interessant is dat de Max een beetje slechter klimt bij 11°, en dat komt waarschijnlijk door het grotere gewicht van 19 kg / 42 lbs , dat is ongeveer 5 kg / 10 lbs meer dan de Pro 2. Dat is geen triviaal gewichtsverschil, en voor velen zal dat te veel zijn om te dragen (plus, de Max neemt ook meer ruimte in beslag).

Voor velen zal de prijs een beslissende factor zijn. De Ninebot Max kost ongeveer 1,5 keer de Pro 2, dus het is niet bepaald een budgetstep, en de Pro 2 is gewoon de duidelijke budgetwinnaar. Omdat de Pro 2 ook een behoorlijk groot bereik heeft en aanzienlijk lichter en draagbaarder is, is het een betere keuze voor beginners en forenzen.

De Ninebot Max is misschien een betere keuze voor de meer gevorderde ruiters. Het zou geweldig kunnen zijn als uw tweede step. Je kunt de Ninebot Max review bekijken als je meer wilt lezen.

https://nr1elektrischestep.nl/blogs/elektrische-vouwfiets/beste