Start Gids
Image default
Hobby en vrije tijd

Hier moet je op letten bij het kopen van een lijmpistool

Hier moet je op letten bij het kopen van een lijmpistool

Bij het kopen van het Beste lijmpistool is het verstandig om te kijken naar de ondergrond. De verschillende modellen zijn vaak maar voor 1 of 2 ondergronden geschikt. Daarnaast is het ook slim om te kijken naar het vulpatroon. Dit laat namelijk zien hoeveel je ermee kunt doen. Zo kun je ook een schatting maken hoeveel patronen je nodig hebt om een klus te klaren. Niet voor ieder werkje is het namelijk rendabel, en zeker niet als het gaat om kleine patronen. Daarnaast is het formaat meestal 7 tot 11 millimeter. Er zijn wel enkele modellen die afwijken, maar dit is niet per definitie een aanrader. 

In het verleden hebben we gezien dat er geen nieuwe vulpatronen te verkrijgen zijn als een bepaald merk niet goed genoeg verkoopt. Kiezen voor een bekend merk is dus wel wat beter in dat opzicht. Zij blijven tot tientallen jaren later nog gewoon dezelfde patronen leveren. Wat ook een echte aanrader is dat is toch wel de neerzet beugel. Hiermee kun je een rechte lijn trekken zonder hier al te veel moeite voor te hoeven doen. Bovendien kun je hem ook veilig aan de kant zetten als je 2 materialen op elkaar zet. Dit wordt vaak onderschat, maar er blijft altijd een klein druppeltje lijm zitten en dat wil je niet op een andere ondergrond knoeien.

Kies voor de best geteste 

Wij raden je aan om een lijmpistool te kiezen met het label best getest. Dit omdat je natuurlijk niet wil dat er iets gemorst wordt. Bovendien is het heel belangrijk dat het nauwkeurig gebeurd. En vandaag de dag zijn ze niet alleen als handmatig, maar ook op elektriciteit te verkrijgen. We raden je dan wel aan om een model met accu te nemen. Een snoer is vaak te kort en dat werkt ook nog eens een stuk onhandiger.