Start Gids
Image default
Bedrijven

Vanaf welke leeftijd kan je kind naar het kinderdagverblijf?

Een vraag die wij vaak krijgen is vanaf welke leeftijd je kind naar een kinderdagverblijf kan gaan? De meeste ouders kiezen ervoor om hun kinderen naar een kinderdagverblijf te brengen. Alleen de leeftijd is vaak iets waar ze over twijfelen. Wat is nou de beste leeftijd om je kind naar het kinderdagverblijf te brengen? 

Het is aangeraden om vanaf drie maanden je kind naar een kinderdagverblijf te brengen. Dit heeft met de eenkennigheidsfase te maken. In deze fase wordt aangeleerd om sociaal met andere kinderen om te gaan. Een kind is dan socialer en leert op die manier hoe ze het beste met andere kinderen om moeten gaan. 

De kinderdagverblijf is ook een goede aansluiting op de basisschool. Je kind wordt namelijk zelfstandig en zo wordt de stap naar de basisschool een stuk makkelijker. 

Personeel met pedagogisch diploma

Er werken bij de kinderdagverblijf alleen geschoolde experts die een pedagogisch diploma hebben. Bij de kinderdagverblijf wordt veel tijd besteed aan cognitieve, motorische en creatieve ontwikkeling. Ze worden op een speelse manier ontwikkeld. 

Grote vraag

Er is steeds meer vraag naar goede kinderdagverblijven in Nederland. Dit komt omdat meer ouders de keuze maken om hun kinderen te brengen naar een kinderdagverblijf. Het is tevens goed voor de kind en de ontwikkeling om naar een kinderdagverblijf te gaan. Daarnaast is het goed voor de sociale vaardigheden.  Een kinderdagverblijf bestaat namelijk uit experts die precies weten hoe een kind gemotiveerd en gestimuleerd kan worden. Dit wordt gedaan gedaan door leeftijdsgerichte activiteiten. Ook is het fijn dat uw kind omringt wordt door kinderen van zijn of haar eigen leeftijd. Dit helpt ook bij de ontwikkeling.