Start Gids
Image default
Bedrijven

De toekomst van de radio

Radio zal de komende tijd nog niet verdwijnen, want het wordt nog ontzettend veel gebruikt. Hierbij moet je denken op de verschillende manieren die er zijn. Het is namelijk mogelijk om eigenlijk overal radio te luisteren. Zo kun je heel eenvoudig radio luisteren in bijvoorbeeld je auto, want in je auto kun je gebruik maken van de autoradio die vervolgens de stations afspeelt op de FM frequentie. Op kantoor wordt er ook nog steeds heel veel radio geluisterd. Vaak kan er gemakkelijk op kantoor geluisterd worden naar radio via een online radio platform.

Via een online radio platform is het een stuk eenvoudiger om een radio kanaal uit te kiezen dat bij je past. Je kunt bij de meeste platformen namelijk kiezen wat voor een genre je wilt luisteren. Daarnaast kun je ook de wat kleinere stations luisteren die je normaal niet kunt luisteren via een frequentie. Via een FM frequentie zijn er maar een heel beperkt aantal stations beschikbaar en bij de digitale radio zijn er wel heel wat meer beschikbaar. Op een radio platform zijn echter de mogelijkheden eindeloos en dit is natuurlijk ideaal ook voor de wat kleinere radio stations. De radio stations die normaal weinig publiek kunnen trekken met de FM frequentie, maken op deze manier toch nog een beetje kans geluisterd te worden. Langzamerhand zal er ook in de auto waarschijnlijk wel internet radio komen. Dit kan echter nog wel even duren, want het is momenteel nog niet mogelijk om overal gebruik te maken van een wifi netwerk.

Radio zal door de tijd niet verdwijnen, maar zal misschien wel weer veranderen van frequentie of manier om het te kunnen luisteren. Langzaam maar zeker zal de FM frequentie niet meer nodig zijn als er plaats gemaakt moet worden voor een internet radio. Internet radio luisteren zal uiteindelijk overnemen.

http://www.radioguide.fm