Start Gids
Image default
Bedrijven

Bewegingssensor tegen diefstal

Een bewegingssensor lamp heeft een aantal voordelen. maar ook het licht binnen en buiten het huis automatisch comfortabel maken, en kan ook gebruikt worden als een elegant wapen tegen diefstal. De inductielamp maakt optimaal gebruik van de psychologische impact van plotseling licht op ongewenste gasten. Dieven houden niet van plotselinge bewegingen en vermijden meestal elke vorm van confrontatie. In dit artikel lees je handige tips om diefstal te voorkomen. De vraag is: hoe kunnen oplichters worden gestopt?

Dieven houden niet van licht en geluid. Als er iets is dat de wil van de crimineel belemmert, is het licht, vooral als het licht plotseling gaat branden. De beweging zelf heeft een afschrikwekkende werking, en het vergroot ook de kans dat buren of toevallige voorbijgangers de inbreker opmerken.

Het aantal diefstallen wordt minder, maar elk eentje is er nog een te veel. Over het algemeen worden pas maatregelen genomen na diefstal. Nadat het kalf is verdronken, wordt de put gevuld. Zonder bescherming tegen diefstal bent u net zo kwetsbaar voor prooien als een kalf. Hoewel sommige kleine maatregelen uw gevoeligheid voor woningdiefstal aanzienlijk kunnen verminderen. Behalve goed sluitende deuren en ramen zijn oplichters ook zeer allergisch voor sociale controle. Daarom zijn goede buren in dit geval beslist beter dan verre vrienden.

Een dief wil geen confrontatie oplopen

Een typische dief bekijkt hoe hij (meestal een man) op een eenvoudige en risicovrije manier zoveel mogelijk gestolen goederen kan bemachtigen. Een dief kan van tevoren een plaats binnendringen en het werk zonder tussenkomst voltooien. Als er obstakels in of om het huis zijn, zal de dief waarschijnlijk een andere “prooi” kiezen. Bij dieven schuilt immers altijd gevaar. Wanneer een dief al een keer tegen de lamp loopt, kan hij zijn “werk” niet meer doen. Laat dit licht een afschrikwekkend inductielicht worden.

Nog een stapje verder gaan met uw beveiliging? Dan is een alarm met bewegingssensor ook een goede optie. Hierbij zal er een lawaai ontstaan wanneer er zich beweging voordoet in de actie radius. Een voorbeeld hiervan is de NEO coolcam. Dit schrikt de dieven echt af.