Start Gids
Image default
Bedrijven

Grondig je auto poetsen

De oplossing om je auto nog schoner te krijgen is, detailen. Bij detailen gaat het niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit. Het grote verschil is dat hierbij machines worden gebruikt, die bijdrage aan het schoonmaken van je auto. Hiervoor worden ook samenhangende producten gebruikt, deze zijn speciaal ontworpen om je auto te laten glanzen. Houd er wel rekening mee dat detailen veel tijd in beslag neemt.

Schoonmaken

Je kunt het beste gebruik maken van 2 aparte emmers. 1-spoel en 1-was emmer. Gebruik daarnaast ook een schone spons of washandschoen voor je auto te poetsen. Was vervolgens de auto van boven naar beneden, volgens deze methode: spoelen, soppen, sponzen. Daarnaast kun je de velgen ook grondige reiniging geven door een speciale velgenborstel te gebruiken.

Dubbele reiniging

Je kan ook gebruik maken van een dubbele reiniging, dit zorgt ervoor dat je het vuil op je auto niet over de auto verspreid, waardoor krassen kunnen ontstaan. Start als eerste met het nat maken van de auto, liefst met en hogedrukreiniger. Houd echter een afstand van 30 cm, aangezien een hogedrukreiniger veel kracht kan uitstoten. Heb je zelf geen hogedrukreiniger? Dan kun je ook een tuinslang gebruiken.

Drogen van de auto

Het drogen van je auto doe je met een grote doek, het liefst een microvezeldoek. Deze doek neemt makkelijk restante vuil mee. Als je dan nog last hebt van vlekken of vervuiling, kun je het vuil verwijderen door de lak te kleien. Je hebt hiervoor nodig: een fijne klei, een nieuwe microvezeldoek en een detailling spray. Ook kun je dit het beste uitvoeren op een koele auto. Daarna kun je er nog ervoor kiezen om je auto te polijsten.

https://washandcare.nl/