Start Gids
Image default
Zakelijk

De druk op een zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer wil je doen veel doen. Je wilt de hele dag het liefst ondernemen. Het is belangrijk dat je constant bezig blijft en ook daadwerkelijk stappen blijft ondernemen. Je begeeft op dit moment in een wereld die volgens sommige een informationele revolution ondergaat. Alles is data en het verzamelen hiervan. Hiernaast moet alles een stuk makkelijker en klantvriendelijker. De markt is overigens transparanter als dat het ooit was. De consument was nog nooit zo goed ingelicht over de producten en het is voor hen steeds makkelijker om zelf producten te vergelijken. Hiernaast is de concurrentie moordend en groot. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je ervoor kan zorgen dat je efficiënt omgaat met je tijd en je mankracht. 

Naarmate je bedrijf groeit krijg je steeds meer afdelingen. In het begin ben jij en je personeel vaak multifunctioneel en zijn jullie op verschillende vlakken werkzaam. De verkoop doet misschien in het begin ook nog een stuk telefoon opnemen en is ook bezig met de inkoop, maar in de loop van de tijd ontstaan hier aparte functies. Het is slim om gebruik te maken van document management. De werknemers houden zich bezig met de taken waarvoor ze initieel zijn aangenomen. 

De economie groeit dit jaar nog met een verwachte drie procent. Het is dus van belang dat je extra personeel inzet om de werkdruk af te nemen bij het huidige werknemersbestand. Het kan lastig zijn om nieuw personeel te vinden dat goed functioneert en ook nog binnen de bedrijfscultuur past. Het is slim om in dit geval gebruik te maken van recruitment software. Hiermee breng je consistent aan de manier waarop je mensen aan neemt. Je vindt namelijk personeel dat echt binnen de bedrijfscultuur past en dezelfde werkstijl als jij hebben. Het is van cruciaal belang voor een ondernemer dat het personeel tevreden is en in het bedrijf past.

https://www.mysolution.nl