Start Gids
Image default
Gezondheid

Wat is chakra healing en hoe werkt het?

In ons lichaam zijn er zeven belangrijke punten langs de ruggengraat waar energie stroomt. Deze punten hebben invloed op verschillende dingen in ons lichaam en onze emoties. In deze blog laten we meer zien over de chakra en benoemen we er een aantal.

Wat zijn chakra’s

Het woord “chakra” komt uit een oude taal genaamd Sanskriet en betekent “wiel” of “schijf”. Volgens sommige mensen zijn er zeven chakra’s in ons lichaam die draaiende wielen van energie zijn en zich langs onze rug bevinden. Elke chakra heeft zijn eigen element en gevoel, het beïnvloed de aura. De chakra’s hebben ook te maken met verschillende klieren en organen in ons lichaam.

Root chakra

Het eerste chakra, ook wel het onderste chakra genoemd, zit aan het begin van je rug en heeft de kleur rood. Het heeft te maken met overleven en je veilig en zeker voelen. In het Sanskriet heet dit chakra Muladhara.

Sacrale chakra

De Sacrale chakra bevindt zich net onder de navel en heeft de kleur oranje. Het staat in verband met het element water. Dit chakra heeft te maken met onze seksualiteit en creativiteit. In het Sanskriet wordt het Svadhisthana chakra genoemd.

Hart chakra

De vierde chakra wordt het hartchakra genoemd en is een van de 7 chakra’s. Het bevindt zich rond het hart, zoals je misschien al had gedacht. Het hartchakra is verbonden met lucht en heeft de kleur groen. Het gaat over gevoelens van liefde en vertrouwen. Als het hartchakra uit balans is, kun je erg rationeel en ongevoelig overkomen. Het kan moeilijk zijn om een verbinding met anderen te maken en om te ontspannen. Je kunt jezelf wegcijferen en het moeilijk vinden om dingen los te laten. Als het hartchakra in balans is, voel je je veilig om een verbinding met anderen aan te gaan en durf je jezelf kwetsbaar op te stellen. Je hebt medeleven en begrip voor anderen.

Kruinchakra

Het zevende en laatste chakra van de 7 chakra’s is het kruinchakra. Dit is het meest mysterieuze chakra. Het zit bovenop je hoofd en heeft te maken met een hoger bewustzijn. Het kruinchakra heeft de kleur paars, maar ook wit. Het staat symbool voor de verbinding tussen je lichaam, geest, ziel en alles om je heen. Het heeft ook te maken met inzicht en bewust leven. Als het kruinchakra niet in balans is, kun je last hebben van vermoeidheid, slapeloosheid en neerslachtige gevoelens. Als het kruinchakra wel in balans is, voel je je verbonden met de wereld. Vind je het interessant om hier meer over te weten? Dan zou je een opleiding kunnen volgen!