Start Gids
Image default
Banen en opleidingen

Starten als boer

Het leven van een boer is tegenwoordig een stuk ingewikkelder geworden dan het was. Vroeger werd boer zijn trouwens al zwaar onderschat. Wil je boer worden en is het niet zo dat boeren in de familie zit? Dan is het moeilijk starten. Immers is het een grote investering dan wel moet je een investeerder zien te vinden om te kunnen boeren. Hier wat tips voor als je als boer wil beginnen.

Werken via Abeos

Wil je zeker weten of boeren iets voor je is? Dan raden we aan om eerst eens voor een boer te werken via: werken via Abeos. Zij bieden vacatures in Doetinchem en diverse andere plaatsen bij agrarische bedrijven. Zo doe je ervaring op. leer je hoe andere boeren boeren én krijg je een idee of boeren wel echt bij je past.

De boerderij

Een aankoop van een boerderij als bedrijf is wel iets anders dan alleen een huis kopen. Het gaat niet alleen dus om de onderhoudstoestand, de eventuele bodemverontreiniging en of er asbest aanwezig is. Het gaat ook om het bestemmingsplan, de stallen, etc.

Eigenschappen van een boer

Het gaat er ook om dat je als boer over de juiste kwaliteiten beschikt of dat je weet hoe je dit kunt uitbesteden/kunt compenseren. Zo heb je in ieder geval een goede financiële kennis nodig en moet je goed beslissingen kunnen nemen en initiatief nemen. Verder moet je ook voldoende durf hebben en goede ingecalculeerde risico’s durven te nemen. Het gaat bij een boerderij al snel om grotere bedragen. Je moet immers een onderneming runnen. Daarnaast moet je betrokken zijn bij je bedrijf en je moet analytisch je bedrijf kunnen bekijken.

Kortom: een domme boer bestaat niet. En als je goed wil starten als boer is het een kwestie van hard werken en goed en slim ondernemen. Het is dus belangrijk dat boeren ook echt is iets wat je leuk vindt.

https://www.abeos.nl/