Start Gids
Image default
Aanbiedingen

Do’s and Don’ts bij het kiezen van een makelaar

Do’s and Don’ts bij het kiezen van een makelaar

De tijd om jouw huis in de verkoop te zetten is aangebroken. Een spannende tijd waarin je veel afwegingen en keuzes moet maken. Want besluit je een makelaar in arm te nemen of ga je de verkoop zelf regelen? En als je een makelaar in arm neemt, hoe weet je dan dat je de juiste hebt? In dit blogartikel hebben we het over de do’s en Don’ts van het kiezen van een makelaar. Dus sta jij op het punt om je huis te verkopen of ben je op zoek naar een makelaar? Lees dan vooral even verder! 

Don’ts 

 • Kies niet gelijk voor een makelaar dichtbij

  Een makelaar dicht in de buurt lijkt ideaal maar heeft niet persé alleen maar voordelen. De locatie van een makelaarskantoor hoeft helemaal geen invloed te hebben op de verkoop van jouw huis. Het kan natuurlijk een voordeel zijn dat de makelaar bij jou in de buurt veel ervaring heeft met jouw bepaalde wijk of omgeving, echter kan dit ook juist tegen je werken. Een makelaar die verder weg staat durft misschien grotere risico’s te nemen waardoor de verkoop van je huis wellicht meer oplevert.

 • Ga niet direct voor de goedkoopste makelaar

  We willen niet gelijk zeggen ‘goedkoop is duurkoop’ maar toch kan dit in het geval van makelaars zeker wel waar zijn. De kwaliteit van makelaars loopt ontzettend uiteen en een echt goede makelaar kan gegarandeerd jouw huis onder betere voorwaarden verkopen. Dit zie je dan ook wel terug in het tarief wat een makelaar vraagt. Wanneer je op zoek bent naar een goede makelaar, probeer dan niet te snel een keuze te baseren op de tarieven van de makelaar zelf. 

Do’s

 • Kies een makelaar met wie je het kan vinden

  Het lijkt op het eerste gezicht misschien niet het eerste waar je aan denkt maar een goede klik met je makelaar is zeker wel belangrijk. De verkoop van je huis is hopelijk snel achter de rug maar kan soms behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Het komt dan wel goed uit als jullie een fijne tijd samen tegemoet gaan. Een goede samenwerking is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. 

 • Kies een betrouwbare makelaar

  Al sinds enige tijd kan iedereen een praktijk beginnen als makelaar. Het vak makelaardij is niet meer beschermd waardoor je niet meer aan bepaalde eisen hoeft te voldoen. Voordat je een deal sluit met een makelaar doe je er daarom goed aan om te controleren of de makelaar van jouw voorkeur wel een erkend makelaar is. De meeste erkende makelaars staan ingeschreven bij het kwaliteitsregister. Bij dit kwaliteitsregister kun je je als makelaar alleen inschrijven als je aan strenge eisen van kwaliteit en educatie voldoet. Daarnaast kan de makelaar ingeschreven zijn bij een verenigingsbranche. Ook zij houden de kwaliteitsstandaarden hoog binnen de makelaardij. 

 • Kijk op juistemakelaar.nl

  Of je nu op zoek bent naar een makelaar in Apeldoorn of naar een makelaar ergens anders in het land. Juistemakelaar.nl is een website waar je gemakkelijk de perfecte makelaar voor jouw persoonlijke situatie vindt. Zij selecteren op basis van jouw voorkeuren een aantal profielen van makelaars die een goede match zouden kunnen zijn en sturen je deze per mail op. Zo wordt de zoektocht een stuk makkelijker. 

 

 

https://juistemakelaar.nl/