Start Gids
Image default
Energie

Drie redenen om direct over te stappen naar een andere energieleverancier

In het dagelijkse leven heb je enkele zaken hoe dan ook nodig. Onder meer eten en drinken is een belangrijke eerste levensbehoefte, maar dat geldt ondertussen ook voor stroom/energie. In onze maatschappij draait namelijk steeds meer op het internet, op apparaten en dus op stroom/energie.

Gelukkig beschikken we in ons land over een prima energienetwerk. De hoeveelheid stroomstoringen valt reuze mee, terwijl het ook mogelijk is om uit veel energieleveranciers te kiezen. Bovendien kun je op het internet alles over energie lezen; de markt van energieleveranciers in ons land is vrij transparant. Zoals je wellicht al verwacht had, is het absoluut aan te raden om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Reden 1: kosten besparen

Hoeveel euro moet jij maandelijks voor jouw energiecontract betalen? De kans is groot dat je veel te veel geld betaald. Dat is althans iets wat veel mensen opmerken op het moment dat zij de energiecontracten gaan vergelijken. Indien je van energieleverancier A naar energieleverancier B overstapt, kun je hoe dan ook een hoop geld besparen.

Dat is eigenlijk ook de belangrijkste reden om direct over te stappen. Door zo snel mogelijk over te stappen, kun je ook zo snel mogelijk van een lager maandtarief gaan genieten. Het bedrag dat je hiermee weet te besparen, kun je vervolgens aan leuke dingen uitgeven. In het leven bestaan immers veel dingen die véél leuker zijn dan het betalen van een energiecontract.

Reden 2: welkomstcadeau

Alle energie is hetzelfde. Het maakt dan ook qua kwaliteit van de energie niet uit voor welke energieleverancier je kiest. Hoe de energieleveranciers zich dan weten te onderscheiden? Dat doen ze onder meer door met leuke welkomstcadeaus te strooien. 

Juist dankzij deze welkomstcadeaus is het voor jou interessant om over te stappen. Je krijgt mogelijk een flinke cadeaubon of zelfs een tablet als welkomstcadeau; dat wil toch iedereen? Door over te stappen, is dit in ieder geval binnen handbereik!

Reden 3: je hebt veel keus

In de afgelopen jaren is de hoeveelheid energieleveranciers ook fors toegenomen. Dit betekent dat de concurrentie alleen maar toegenomen is, waar jij als consument zijnde van kunt profiteren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de energiecontracten van bijvoorbeeld Oxxio en vergelijk deze contracten met de contracten van andere energieleveranciers. Je ziet dan al snel duidelijke verschillen op het gebied van prijs én welkomstcadeau.