Start Gids
Image default
Beauty en verzorging

Natuurlijke shampoo: de optimale verzorging die jouw haar verdient!

De juiste verzorging van je haar is heel belangrijk! Wanneer je de juiste producten gebruikt voor de verzorging zorgt dit voor sterker hoofdhaar, minder haaruitval en de beste haargroei. Veel shampoos bevatten veel stoffen die eigenlijk helemaal niet zo goed zijn voor je hoofdhaar, die het uitdrogen en die het breekbaarder maken. Om er zeker van te zijn dat je kiest voor haarverzorging die wel goed is voor je haar, kan je het beste kiezen voor een natuurlijke shampoo. Deze shampoo bevat namelijk geen schadelijke stoffen en zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten die je haardos de verzorging en liefde geven die het verdient.

 

Wat is een natuurlijke shampoo?

 

Een natuurlijke shampoo is shampoo die gemaakt is op basis van natuurlijke ingrediënten. De shampoos hebben een hydraterende werking en zijn zeer geschikt voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. Ook voor mensen met een droge of schilferige hoofdhuid is een shampoo op natuurlijke basis een echte uitkomst. Een fijne bijkomstigheid: het vermindert de haaruitval, zorgt ervoor dat je haren minder snel breken en het heeft vaak nieuwe haargroei tot gevolg! De shampoo bevat alleen ingrediënten die echt benodigd zijn voor het reinigen en verzorgen van je haren en geen overbodige stoffen. Er worden meestal geen sulfaten, siliconen en parabenen gebruikt in deze shampoo maar alleen natuurlijke ingrediënten die de eigenschappen van deze stoffen vervangen. Ook bevat de shampoo geen andere schadelijke stoffen. Shampoo op natuurlijke basis verzorgt je haren en hoofd op een milde en natuurlijke manier waardoor je haren er weer gezonder uit gaat zien en zachter aan zal voelen.

 

Waarom kiezen voor een shampoo op natuurlijke basis?

 

Een goede verzorging van je haren is heel belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat het in de de beste conditie blijft, mooi zal glanzen, sterk zal zijn en goed zal groeien. Wanneer je je hoofdhaar op een goede manier verzorgt zal dit ook haaruitval sterk verminderen. Om te gaan voor een milde, fijne en verzorgende manier van reinigen is het belangrijk om te kiezen voor een goede shampoo. Veel shampoo bevat stoffen die juist ten nadele van je haar werken, waardoor het droog wordt, snel breekt en irritatie op de hoofdhuid kan veroorzaken. Een shampoo die op een milde, natuurlijke en verzorgende manier reinigt zonder dat je haardos en hoofdhuid wordt aangetast is een shampoo op natuurlijke basis. Vooral voor mensen die snel last hebben van irritatie op de hoofdhuid is een shampoo op natuurlijke basis heel fijn. Dit zorgt er namelijk voor dat de je hier veel minder last van zal hebben.

 

De voordelen van natuurlijke shampoo

 

Een shampoo op natuurlijke basis bevat geen siliconen. Siliconen worden in veel shampoos verwerkt, maar zijn eigenlijk niet goed voor je haar. Het zorgt ervoor dat je haar gaat glanzen en er volumineus uitziet, maar na een tijdje heeft het bijwerking die juist een negatief effect op je haren hebben. De siliconen zorgen ervoor dat je hoofdhuid gaat uitdrogen en dit zorgt er weer voor dat je haren er juist dof en droog uit gaan zien. Ook zitten er vaak agressieve reinigingsmiddelen in een ‘normale’ shampoo. Deze verwijderen het vuil, maar ook de natuurlijke oliën van je hoofdhuid, die eigenlijk helemaal niet verwijderd moeten worden. Hierdoor word je hoofdhaar nog droger en het kan zelfs voor irritatie aan de hoofdhuid zorgen. Een natuurlijke shampoo bevat deze siliconen en agressieve middelen allemaal niet. De shampoo reinigt je haren op een milde manier waardoor de hoofdhuid en je haren niet worden aangetast. Ook voor een gevoelige hoofdhuid is deze shampoo dus een hele fijne oplossing. Zo kan je huid eindelijk eens tot rust komen en krijg je op ten duur je eigen glanzende mooie haardos terug! De organische shampoo is altijd samengesteld uit natuurlijke ingrediënten die uit zijn gekozen vanwege hun voedende en verzorgende eigenschappen. Zo ben je er met elke natuurlijke shampoo van verzekerd dat je kiest voor de juiste verzorging.

 

Naast dat een shampoo op natuurlijke basis heel goed is voor je haren, is het ook goed voor het milieu. De ingrediënten zijn namelijk organisch afbreekbaar. Dit betekent dat de shampoo wanneer deze door het doucheputje wordt gespoeld, zichzelf ook weer gemakkelijk kan verenigen met de natuur. De shampoo levert zo min mogelijk afval op. Ook tijdens de productie van deze shampoo worden er geen giftige stoffen gebruikt die schadelijk zijn voor de gezondheid. Fijn voor je haren en voor het milieu dus! Wat ook nog fijn is om te weten is dat de shampoo niet op dieren wordt getest. Zo weet je zeker dat je een verantwoorde keuze maakt wanneer je kiest voor een shampoo op natuurlijke basis.

 

Welke natuurlijke shampoo past bij jou haar?

 

De shampoo op natuurlijke basis kan worden gebruikt voor elk haartype. Wanneer je wilt gaan voor sterkere, glanzendere, gezondere en vollere haren zijn de producten van Ornatiq een uitkomst! Deze natuurlijke verzorgingsproducten voorkomen haaruitval en stimuleren nieuwe haargroei, ze zorgen voor sterker, voller en glanzender haar en zitten vol met essentiële vitaminen en mineralen. Ornatiq heeft een haarverzorgingslijn voor mensen met alle haartypen, voor mensen met krullende haren en een lijn speciaal gericht op de voeding en verzorging van de haren. Zo zitten er gegarandeerd natuurlijke producten tussen die aansluiten op jouw wensen!

https://www.ornatiq.com/product/natuurlijke-shampoo-ornatiq-hydro-shampoo/