Start Gids
Image default
Aanbiedingen

Hangsloten die men van een nieuwe sleutel kan voorzien

Een hangslot waarvan men de sleutel kan vervangen kan gelijk welke grootte hebben en van gelijk welke fabrikant komen. Ze kunnen uit massief staal, gelamineerd staal of uit messing bestaan. Met andere woorden elk hangslot kan zo gemaakt worden dat men de sleutel kan vervangen. Laat ons eerst eens kijken naar het proces van het vervangen van de sleutel. Om een slot een nieuwe sleutel te geven, moet de cilinder zo geconstrueerd zijn dat hij uit het hangslot kan verwijderd worden, een sleutelmaker zal dit werk voor uw kunnen verrichten. Eens dat hij verwijderd is, moet men de combinatiepinnen veranderen naar een nieuwe configuratie en de sleutels worden ernaar gemaakt. Dit proces kan ontelbare malen herhaald worden. Maar niet alle hangsloten kunnen dit, het hangt immers af van de fabrikant, het productieproces en de kosten.

Als je jouw sleutels verliest en je wil er zeker van zijn dat jouw dingen veilig zijn, dan moet je ofwel nieuwe hangsloten kopen, of ze laten voorzien van nieuwe sleutels. Ze laten voorzien van nieuwe sleutels is natuurlijk veel goedkoper. Jarenlang werden high-security hangsloten zo gemaakt dat men de sleutels kon vervangen. Bij deze sloten is het proces van nieuwe sleutels een klein beetje anders. Dit type van sloten gebruikt begrensde slot- en sleutelcodes. Dit betekent dan meestal wel dat alleen jij deze slotcodes bezit en dus ook alleen jij de sleutels hebt om deze sloten te openen.

Deze types sloten bieden veel voordelen voor handelszaken:

  • De mogelijkheid om snel de slotcodes te veranderen als de sleutels verloren zijn
  • Hangsloten kunnen gelijk gesleuteld worden in groepen van twee tot meer dan duizend
  • Er bestaat een mogelijkheid om een master-systeem te ontwerpen
  • De controle over de sleutels: jij weet waar jouw sleutels zijn en wie ze heeft.

Er bestaat een ander type van slotcilinders die in hangsloten gebruikt worden. Deze worden ook verwijderde kern, SFIC of verwisselbare kern genoemd. Hierbij wordt de volledige slotcilinder verwijderd uit het hangslot en door een ander vervangen. Dan kan de kern opnieuw gesleuteld worden en is hij beschikbaar om in een ander hangslot gebruikt te worden. Het voordeel van deze types sloten is dat iedereen de kern van het hangslot kan veranderen. Dit helpt om onmiddellijke controle over jouw sleutels te hebben. Hangsloten met verwijderbare kernen worden gewoonlijk alleen verkocht in service-centers of slotenmakerijen en kosten meer dan gewone hangsloten.

Maar hoe kun je nu weten of een slot een nieuwe sleutel kan krijgen? Voor de gewone mens kan dit moeilijk zijn. Als je naar grote warenhuizen gaat zijn de hangsloten gewoonlijk gekaard, in plastiek verpakt en hangen ze aan de haak. Als het dus niet op de verpakking staat zal het moeilijk zijn om het te weten. Ik denk trouwens niet dat het winkelpersoneel je hierbij kan helpen. Als je zo’n slot wil hebben ga je dus best naar professionele slotenmakerij in de omgeving van Rotterdam. Zij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze slot.

 

www.locksecure.nl