Fundering voor een verharde weg van gerecycled menggranulaat

Start-gids
september 3, 2015 0 Comments

Menggranulaat is een fundering voor verharde wegen. Het is nodig om verzakking tegen te gaan en een goede onderlaag te hebben. Goed enggranulaat is KOMO gecertificeerd. Dit betekent dat het voldoet aan milieu eisen en alle kwaliteit waaraan het menggranulaat moet voldoen om als goede onderlaag te fungeren. Goede bedrijven maken dit d.m.v. het recyclen van puin. zo kan afval/puin gerycled worden en vervolgens opnieuw in een bouwproces gebruikt worden. Voor alles goed. Het bedrijf kan opnieuw geld verdienen aan “afval”. Zeker in een land als Nederland waar Duizenden kilometers aan verharde wegen liggen is menggranulaat een gewild goed. 

Het Menggranulaat is niet per definitie een stof wat door particulieren wordt gebruikt aangezien het niet geschikt is voor decoratieve doeleinden gebruikt kan worden. Daarnaast is het voor particulieren ook niet voordelig om te kopen aangezien er een koers achter zit. De koers veranderd continu en dat vereist het enige verstand van het product. Het is net als met aandelen aan de slag gaan. Voor bedrijven is het uiteraard wel een goede stof om mee te werken met verbouwingen et cetera.

Menggranulaat wordt door verschillende leveranciers geleverd maar is ook los te verkrijgen. Echter is het wel aan te raden om het te laten leveren aangezien de dichtheid groot is en het gewicht daardoor ook veel zwaarder is dan een kar vol met zand of iets dergelijks. Bedrijven leveren het menggranulaat in bigbags. De naam zegt het al. Dit zijn erg grote zakken vol met de stof. Het voordeel van een bigbag is dat het makkelijk verplaatst kan worden en dat er meer in past dan de meeste karren. Daarbij wordt de stof vaak in grote hoeveelheid besteld en daarom wordt er vaak de prijs voor 1 bigbag gerekend. De prijzen verschillen op zijn tijd maar ook de handelaren pakken hun eigen marges. Vaak wordt er een marge gerekend over het halen en brengen van de bigbags. Het is dus van belang om goed naar de service te kijken die een leverancier biedt en wat je daarvoor betaalt. Vergelijken is met dit soort stoffen van groot belang.

Er zijn ook webwinkels die deze stof aanbieden dus het vergelijken hoeft niet moeilijk te zijn.

http://puttentransport.nl/site/webfolio/Levering-producten/Menggranulaat-normaal/e/pm/7/ms/13/