Start Gids
Image default
Vervoer en transport

Taxitarieven op Schiphol

Taxitarieven op Schiphol vaak te hoog

De landelijke taxitarieven bij Schipholtaxi’s zijn vaak te hoog. Zeker bij wachtend taxivervoer op Schiphol Airport zelf. Indien jij zomaar in een taxi stapt, kan het voorkomen dat je gelijk al bijna drie euro kwijt bent aan instapgeld, als starttarief. Vervolgens slaat er een taximeter aan, welke de uiteindelijke taxirit prijs bepaalt. Het tarief wordt berekend per kilometer én per minuut. Als deze Schipholtaxi moet wachten bij een file, een rood stoplicht of een zebrapad, dan loopt deze taximeter gestaag door. Voor aanvang van deze vorm van taxivervoer is het dus niet duidelijk wat de kosten worden.

 

Regel taxivervoer naar Schiphol voor een vaste prijs

Veel mensen vertrouwen taxi’s en hun taxitarieven niet meer, met name door het onoverzichtelijke systeem van de taximeter. Tevens is dit betalingssysteem fraudegevoelig, want indien de taxichauffeur bewust een langere route neemt betaal jij een hogere prijs. Maar tevens als omrijden noodzakelijk is, bijvoorbeeld door oponthoud, zal de prijs van jouw taxirit stijgen. In alle gevallen is het dus duidelijk beter om vooraf een vaste en lage prijs voor jouw Schipholtaxi af te spreken. Maar eigenlijk voor alle taxiritten in het algemeen.

 

Betaal geen bijkomende taxikosten

Het wordt tijd dat taxi’s van hun oude gewoontes met de taximeter afstappen, alleen al om klanten het vertrouwen in taxi’s terug te geven. Duidelijke en heldere tariefsystemen zijn van belang. Taxivervoer waarbij je geen bagagetoeslag, nachttoeslagen of andere rare bijkomende kosten hoeft te betalen. Een betrouwbaar en betaalbaar taxivervoer naar Schiphol hanteert één vaste prijs, die vooraf bekend is. En welke geldig is gedurende 7 dagen in de week en 24 uur per dag. En heb je geen Schipholtaxi gereserveerd en wil je er toch één kiezen? Dan spreek – voordat je instapt – een vast bedrag af, dit is wettelijk toegestaan.

 

Pas op voor bedriegers!

Ken je dat, bedriegers met taxi’s en torenhoge prijzen? Chauffeurs die jou zowat de taxi insleuren en ongevraagd hun prijzen naar je roepen. Eigenlijk zou je dit enkel in het buitenland verwachten, maar niets minder is waar. Je kan deze ronselaars ook in Nederland tegenkomen. Met name rondom Schiphol, daar waar veel onwetende toeristen op zoek zijn naar vervoer komen deze bedriegers veelvuldig voor. Bestel jouw Schipholtaxi online, zodat je zeker bent van een goede en lage prijs.