Start Gids
Image default
Verbouwen

De nieuwste trends op het gebied van daken

Als je een huis bekijkt vanaf de buitenkant is het dak in principe een van de eerste dingen die je op zal vallen. Dit is al helemaal zo wanneer het een erg mooi dak betreft. Op het gebied van daken zijn er erg veel ontwikkelingen. We geven je in dit artikel graag wat meer informatie over de laatste trends op het gebied van daken op huizen.

De meest voorkomende soort dakbedekking natuurlijk de dakpan. Het is een relatief goedkope soort dakbedekking en het is ook erg gemakkelijk te onderhouden. Dakpannen zijn er natuurlijk altijd in grote mate, ik wil het daarom ook geen trend noemen op dit moment. Rieten daken zijn dat daarentegen zeker wel. Een rieten dak geeft je woning een mooie en daarnaast ook luxueuze uitstraling. In het verleden was dit juist totaal niet het geval en werd het vooral gezien als de goedkoopste vorm van dakdekken. Vandaag de dag is het juist een van de duurdere keuzes op het gebied van dakdekken. Dit komt vooral door de grote hoeveelheid werk die erin gaat zitten. Daarnaast is het onderhoud ook vrij prijzig. Je krijgt er wel een erg mooi dak voor terug wat je huis echt een extra dimensie geeft. Vooral bij grotere huizen en villa’s is een rieten dak echt iets wat we aanraden. We raden wel aan om het door een gespecialiseerde rietdekker te laten doen. Een goed voorbeeld van een ervaren bedrijf is Van den Bergh rietdekkers.

Wat ook erg in opkomst is op het moment is een kunststof dak. Dit komt vooral door de lage prijs door het lage onderhoud van een kunststof dak. Onderhoud is met een kunststof dak bijna niet nodig. Natuurlijk is het wel aan te raden om het dak af en toe goed te reinigen, veel meer is er echter niet nodig.

De grootste trend van dit jaar is wel het groene dak. Je ziet dit steeds vaker terugkomen. Bedrijven hebben vaak zelfs daken met daarop tuinen. Sommige steden hebben zelfs kleine parken op daken gerealiseerd.

 

https://www.rietwerk.nl/