Start Gids
Image default
Kinderen

Maak van fietsen een dagelijkse gewoonte

Maak van fietsen een dagelijkse gewoonte

Een van de grootste redenen waarom mensen niet fietsen, is dat het een onmogelijke taak kan lijken. Van fietsen een dagelijkse gewoonte maken, gaat niet zomaar. Dit moet je langzaam opbouwen. Het is belangrijk om te onthouden dat het oké is om iets nieuws te proberen. Het is ook oké om te stoppen als je het niet leuk vindt. Een gewoonte ontwikkelen kost nu eenmaal tijd. Vind nieuwe manieren om het leuk te maken. Praat met vrienden die fietsen en vraag om advies. Je kunt een kinderfiets kopen voor je kinderen zodat zij ook mee kunnen doen. Begin klein en werk je omhoog. Je kunt beginnen door het comfortabeler te maken. Installeer de juiste versnelling of verander je route. Oefen daarna het rijden op gemakkelijk vlak terrein. Op deze manier kun je wennen aan het hebben van je voeten in verschillende posities. Probeer dan ergens verder weg van huis te gaan. Zet gewoon babystapjes. Na verloop van tijd wordt fietsen een gewoonte!

Stel een redelijk doel

Waarschijnlijk stel je veel te grote doelen voor jezelf en verwacht je die te bereiken zonder hard te werken. Dat lukt dus nooit. Onthoud dat fit zijn niet gebeurt van de ene op de andere dag. Stel dus een redelijk doel voor jezelf. Begin klein en bouw je uithoudingsvermogen langzaam op. Je moet realistisch zijn bij het voorbereiden van je plan, of je nu nieuw bent met fietsen of het al eerder hebt gedaan. Je zou  geïntimideerd kunnen raken door een te groot doel en uiteindelijk niet genieten van je rit. Je kunt een eenvoudig doel ontwikkelen, zoals 4 dagen rijden en in totaal 20 km. Dat is voldoende. Je kunt je pasjeshouder telefoon meenemen om de kilometers en uren bij te houden. Houd dat de hele week vol. Zo’n kleine activiteit zou toch een verschil maken.

Vier mijlpalen

Het bereiken van doelen kost tijd, toch? Het duurt maanden of jaren. Soms voel je je teleurgesteld of ontmoedigd als je je einddoel niet meteen kunt bereiken. Je hoeft je geen zorgen te maken. Onderweg zijn er altijd overwinningen en die zijn nog steeds het vieren waard! Je kunt kleine successen vieren, zoals het rijden van 8 km of het passeren van een 16-km markering. Na het behalen van je persoonlijke doel van 80 km kun je met je strandtas groot naar het strand. Kleine dingen zoals deze helpen je eraan herinneren waarom je hiermee bent begonnen. Het zal je gemotiveerd houden. Je zult je zelfverzekerder voelen als je je doelen nastreeft. Houd je fietsgeschiedenis bij om te zien hoe ver je bent gekomen vanaf de eerste dag.

Bouwen aan een betere ik

Het is nooit te laat om te beginnen met fietsen. Het maakt niet uit hoeveel of hoe weinig je fietst. Je moet onthouden dat een beetje altijd beter is dan niks. Je bent niet de enige als je denkt dat fietsen moeilijk kan zijn. Er zijn genoeg andere fietsers die je kunnen helpen. Fietsen biedt zoveel voordelen voor degenen die nieuw of al actieve fietsers zijn. Je hebt die eerste pedaalslag op een mooie dag nodig om erachter te komen hoe geweldig het is om in de lente- en zomerzon te rijden.