Start Gids
Image default
Gezondheid

Zwangerschap

Een zwangerschap is voor heel veel vrouwen een droom die uitkomt. Iedere vrouw heeft natuurlijk het beste voor met de kleine baby in de buik. Veel rokende vrouwen stoppen daarom direct zodra ze merken dat ze zwanger zijn en daarnaast weet iedere vrouw ook wel dat ze gedurende een zwangerschap geen alcohol moeten drinken. Daarnaast slikken veel vrouwen gedurende de zwangerschap ook nog allerlei voedingssupplementen en vitamines om de gezondheid van de baby te bevorderen. Om de kans op een open ruggetje of een hazenlip sterk te verkleinen slikken veel vrouwen daarom  elke dag 400 microgram foliumzuur.

Foliumzuur heeft echter ook een groot nadeel want het veroorzaakt tevens een tekort van vitamine b12. Dit is in feite een logisch gevolg van de inname van foliumzuur want om foliumzuur in het lichaam om te zetten is vitamine b12 nodig. Langdurig gebruik van foliumzuur zorgt er dus automatisch voor dat de voorraad vitamine b12 in het lichaam steeds meer afneemt. Het ironische, en tegelijkertijd sneue, is echter weer dat van een tekort aan vitamine b12 ook kan leidden tot allerlei gevaren voor de ongeboren baby. Zo gebeurt het dus dat vrouwen met de beste bedoelingen bezig zijn met het dagelijks slikken van foliumzuur onbewust toch risico’s nemen met betrekking tot de gezondheid van de baby.

Voor zwangere vrouwen is het dus erg verstandig om het dagelijks slikken van 400 microgram foliumzuur te combineren met het slikken van vitamine. De  inname zou vooral belangrijk zijn in de eerste periode van de zwangerschap. In die periode worden de organen gevormd. Tegenwoordig is het verkrijgen van voedingssupplementen, zoals vitamineb12, erg eenvoudig geworden. Door de opkomst van het internet zijn er namelijk ook betrouwbare online webwinkels ontstaan waarbij je eenvoudig, goedkoop en snel supplementen en vitamines kunt kopen. Een voorbeeld van zo’n webwinkel is de website topvitamins.nl.

http://www.topvitamins.nl/