Een videowall voor uw bedrijfspresentaties

De ontwikkeling van de videowall

Wanneer we kijken naar de ontwikkeling van presentatiematerialen voor bedrijven dan mag de videowall tegenwoordig niet meer ontbreken in het assortiment van multimedia hulpmiddelen.Bekijk de videowall bij JFAD en begrijp waarom de mogelijkheden onbeperkt zijn. Een videowall is in verschillende formaten beschikbaar en afhankelijk van de wensen van een bedrijf kunnen er verschillende uitvoeringen worden toegepast. Maar wat is nu een videowall en wat kun je er dan precies mee? Die vraag is relatief simpel te beantwoorden aangezien een videowall eigenlijk niets meer is dan een tv scherm (led, q-led of oled scherm) die afzonderlijk bij elkaar tot 1 groot scherm kunnen worden geprojecteerd. Het geheim van deze presentatie hulpmiddelen ligt hem dus vooral in de hardware componenten die ervoor zorgen dat ieder scherm een bepaald gedeelte van het totale plaatje voor zijn rekening neemt en dus afzonderlijk is aan te sturen.

Waar gebruik je een videowall voor?

Wanneer we een videowall als presentatiescherm beschouwen dan zien we in de praktijk dat deze op verschillende plekken als ook door verschillende soorten bedrijven worden gebruikt. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar simulatoren dan kunnen deze schermen goed gebruikt worden bij de training van scheepvaart of luchtvaart. Maar ook voor commando posten als bij de politie of het leger kan er door het gebruik van een videowall goed gebruik gemaakt worden bij observaties. Maar natuurlijk kunnen gewone bedrijven deze techniek ook goed gebruiken om een bedrijfspresentatie te geven. Dit kan op een beurs maar ook gewoon bij bedrijven zelf.

Waar kan ik een videowall aanschaffen of huren?

Wanneer u een videowall wilt aanschaffen is het belangrijk om een erkend bedrijf in te schakelen die weet welke videowalls geschikt zijn. Omdat er verschillende technische factoren belangrijk zijn voor het optimaal gebruik van een videowall is goed advies belangrijk. Ook voor de verhuur van een videowall kunt u beter bij deze audio en video specialist kijken wat de mogelijkheden zijn. Faas audiovisuele media is zo een erkende organsatie waar u altijd 

About

Categories: Media |
[TOP]