Start Gids
Image default
Banen en opleidingen

10 wake-up calls om op te letten in een nieuwe baan

vacatures

# 1 Is uw baan nu anders dan de rol die in het contract was gespecificeerd?

En als je een manager vraagt ​​waarom dit is gebeurd, gebruikt hij dan uitdrukkingen als “je moet flexibel zijn”? Dit is de eerste bel. De woorden “flexibiliteit” en “teamspeler” betekenen “doe meer werk, maar denk niet dat uw salaris daardoor zal stijgen”.
# 2 Moet je vaak vergaderingen bijwonen?

Mensen in functies waarvoor regelmatig specifieke taken moeten worden uitgevoerd, hoeven niet aan alle vergaderingen deel te nemen. Omdat ze tijd nodig hebben om te werken. Als managers het vanaf het begin niet zien, heb je een bedrijf met slecht leiderschap gevonden.
# 3 Vindt u vaak “onverwachte, onuitgesproken bedrijfsregels”?

Dit is een ander signaal. Hoe meer verboden, hoe serieuzer de bel.
# 4 Dwingt uw bedrijf u om in uw vrije tijd optionele teambuildingactiviteiten te doen?

Dit is een ander selectievakje. Er is niets mis met dergelijke evenementen. Zij kunnen u helpen bij het opbouwen van een netwerk van nieuwe en blijvende kennissen. Maar als het uw persoonlijke tijd in beslag neemt en stressvol is, houd daar dan rekening mee.
# 5 Waardeert uw bedrijf kantoortijd meer dan daadwerkelijke resultaten en prestaties?

Dan heb je een nieuwe bel gevonden. Als ik in twee uur kan doen waar ik acht voor heb gekregen, mag wat ik daarna doe geen enkele rol spelen. Goede bazen laten je vroeg stoppen als je dingen sneller gedaan krijgt.
# 6 Worden vergaderingen vaak vertraagd of laat gestart?

Zo ja, dan is hier nog een signaal. Ook staan ​​bijeenkomsten, vooral zakelijke bijeenkomsten, bekend om hun houding en politiek. En als u geen fan bent van dergelijke bijeenkomsten, dan is dit een ernstige reden tot bezorgdheid. Vergaderingen moeten een agenda hebben en ze moeten snel tot de kern van de zaak komen – bespreek wie wat doet, wie hulp nodig heeft en wanneer de grote taak zal zijn voltooid. Dat is alles.
# 7 Je kunt geen document vinden met jaarlijkse promoties en bonussen, en als je je baas ernaar vraagt, mompelt hij en probeert hij een gesprek te vermijden?

Hier is nog een signaal.
# 8 Gebruiken mensen om je heen onnodige modewoorden om iets te beschrijven?

Kun je ze vervangen door een eenvoudige term zonder hun betekenis te verliezen? Je hebt een andere bel gevonden. De sleutel tot communicatie is eenvoud. En modewoorden zijn tegen deze regel.
# 9 Vindt u dat uw bedrijf de domste werknemers promoot en de echt getalenteerde mensen negeert?

Dit is een ander waarschuwingsbord.
# 10 Verandert uw nieuwe bedrijf elke twee tot vier weken van richting?

Dan heb je een nieuwe bel gevonden. Als de leiders niet kunnen beslissen wat ze moeten doen en ze krijgen veel geld voor hun werk, dan ben je in slecht gezelschap.

https://www.vindazo.be