Start Gids
Image default
Aanbiedingen

Zijn houten jaloezieën goed voor het tegenhouden van de lichtinval?

Eén ding over trends is dat ze, per definitie, steeds veranderen. Er zijn echter enkele stijlen die de nooit verouderen en klassiekers worden. Houten jaloezieën behoren tot deze categorie. Houten jaloezieën werden voor het eerst geïntroduceerd in de 18e eeuw en zijn onze aandacht blijven trekken. Deze jaloezieën zien er geweldig uit en zijn erin geslaagd ze zowel in een meer traditionele of rustieke omgeving als in meer chique en moderne ruimtes relevant te houden. Het mooie uiterlijk in combinatie met nuttige eigenschappen en voordelen maken houten jaloezieën tot een overtuigende keuze voor raambekleding. 

Waarom houten jaloezieën beter zijn

Mooiheid of smaakvolheid is niet de enige reden waarom houten jaloezieën beter zijn dan veel andere raamdecoratie opties. Deze jaloezieën hebben veel unieke voordelen die ze zo aantrekkelijk maken.

Betere warmte-isolatie: Omdat hout een goede isolator tegen hitte is, presteren houten jaloezieën buitengewoon goed in het voorkomen van warmtetoename van buiten het huis. Ook zijn de lamellen van houten jaloezieën dikker en ook dat helpt bij de isolatie en maakt ze tot een van de beste isolerende raambekleding. Deze jaloezieën verlagen de temperatuur en zorgen voor een behaaglijke atmosfeer in huis. 

Betere privacy: Houten jaloezieën zorgen voor betere privacy door de grotere ondoorzichtigheid van het gebruikte materiaal. In tegenstelling tot stoffen jaloezieën die moeite hebben je privacy te beschermen als het ’s nachts lichter is in huis, verhinderen houten jaloezieën dat toeschouwers de hele dag door en ook ’s nachts naar binnen gluren.

Duurzaamheid: Hout is een steviger materiaal en vandaar dat houten jaloezieën langer meegaan in vergelijking met stoffen jaloezieën. De houten jaloezieën kunnen wat duurder zijn, maar omdat ze duurzamer zijn, blijken deze jaloezieën op de lange duur heel rendabel te zijn.

Zeer aanpasbaar: Houten jaloezieën bieden ook grote aanpasbaarheid, want het houten materiaal is gemakkelijk aan te passen en te veranderen naar je smaak of behoefte. Dit komt van pas als je ramen hebt die een vreemde vorm hebben of geïnspireerd zijn door afwijkende architectonische ontwerpen. De korrelige textuur van de houten jaloezieën maakt ook dat ze er aangenaam uitzien en nooit misstaan in elke soort woninginrichting.

Wat zijn de nadelen van houten jaloezieën?

Hoewel houten jaloezieën in zo veel opzichten geweldig zijn, zijn er toch een paar dingen die voor sommige mensen of bepaalde huisomgevingen een probleem kunnen zijn. Als je ze kent, kun je een weloverwogen beslissing nemen over de keuze van raambekleding voor je huis. Laten we ze wat meer in detail bekijken: 

Houten jaloezieën zijn zwaarder: In vergelijking met stoffen jaloezieën zijn houten jaloezieën zwaarder door het verschil in het gebruikte materiaal. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat het bevestigingsmechanisme dat op de ramen is aangebracht veerkrachtiger is en het gewicht van de houten jaloezieën kan dragen. Dit kan de kosten verhogen.

Gevoeligheid voor vocht: Hout kan niet zo goed tegen vocht en daarom wordt de duurzaamheid van houten jaloezieën belemmerd als ze in vochtige of vochtige omstandigheden worden bewaard. Daarom is het niet aan te raden ze te gebruiken in badkamers en keukens, plaatsen waar deze jaloezieën voortdurend aan vocht zullen worden blootgesteld. Hout is een natuurlijk materiaal en vocht kan het doen rotten. Er zijn echter houten jaloezieën van kunststof hout. Je kunt de jaloezieën van deze alternatieve materialen gebruiken, want deze jaloezieën worden niet aangetast. 

Blokkeren houten jaloezieën het licht?

Houten jaloezieën zijn gemaakt van natuurlijk hout of in sommige gevallen van kunststof hout. Al deze materialen zijn volkomen ondoorzichtig van aard en zijn dus vrij effectief in het tegenhouden van de warmte en het licht dat van buiten binnenkomt. Houten jaloezieën presteren niet alleen goed op het gebied van privacy, maar bieden ook meer mogelijkheden om het licht te regelen. Je kunt de jaloezieën omhoogtrekken of de lamellen verstellen om meer licht in het huis binnen te laten. Wanneer je meer privacy wilt of het licht wilt buitensluiten, kun je de jaloezieën gewoon aan hebben met de lamellen helemaal uitgetrokken.

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

De populairste bakblikken van het moment

Een geweldige limousine huren in de buurt van Ede

De nieuwste kantoortrends integreren in jouw kantoor? Let dan goed op!